Ταξίδι γεύσης στην Ινδία: Η Ντίνα Νικολάου ετοιμάζει με χαρά & μας δείχνει ινδικό γεύμα για φίλους, στο σπίτι της (Φωτό)

Οι όμορφες στιγμές, θέλουν καλή παρέα και τα ταξίδια του μυαλού έχουν ανάγκη όλες τις αισθήσεις, μας λέει η Ντίνα Νικολάου και μας καλοσορίζει στην κουζίνα της.

Κάθε πρόσκληση στους αγαπημένους μου, είναι για μένα γιορτή… Η προετοιμασία, το τραπέζι, το μαγείρεμα, η ατμόσφαιρα, η ενέργεια της υποδοχής, τα φιλιά και οι αγκαλιές στην είσοδο του σπιτιού!
05 113+121

Λατρεύω όλη την διαδικασία και την ζω χωρίς άγχος. Αυτό συμβουλεύω και σε σας, φίλοι μου. Η τέχνη της υποδοχής και της φιλοξενίας είναι στο αίμα του Έλληνα, οπότε απολαύστε το. #spenditwell

03 95+96

 

Ακολουθήστε με τώρα, βήμα-βήμα στην κουζίνα. Την ποδιά μου, το χαμόγελό μου, τα απαραίτητα υλικά και πάμε!

04 90

Ξεκινάω με το αρωματικό ρύζι μπασμάτι, τις γαρίδες, σάλτσα κάρυ και γάλα καρύδας.

Ζεσταίνω 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 20 γρ. βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτω 1 κουτ. γλυκού κοπανισμένο πράσινο κάρδαμο, 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σκόνη, ½ κουτ γλυκού σαφράν σε στήμονες, και 2 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο.

145_M&S_5133-web

08 142

Ρίχνω 300 γρ. μπασμάτι και ανακατεύω να σωταριστεί ελαφρώς και προσθέτω 2 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές. Μετά, προσθέτω ζεστό νερό, χαμηλώνω τη φωτιά και σκεπάζω την κατσαρόλα. Το αφήνω να σιγοβράσει για 15 λεπτά.

146+148

Εν τω μεταξύ, σ’ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και 10 γρ. βούτυρο. 

Προσθέτω ½ κουτ. γλυκού κοπανισμένο πράσινο κάρδαμο, ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο σκόνη και 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκοτριμμένο. 

Μετά από 1 λεπτό ρίχνω 300 γρ. γαριδούλες και σοτάρω μέχρι να ροδίσουν.

10 164+165

Προσθέτω το μείγμα αρωματικών, ανακατεύω και αφαιρώ της γαρίδες από το κατσαρολάκι.

166_M&S_5198

11 167+174

Βάζω στην κατσαρόλα την πάστα κάρυ και την σάλτσα κάρυ.

Τα ανακατεύω και μετά από 3 λεπτά προσθέτω λίγο ζεστό νερό, 1 συσκευασία coconut milk  και 1 συσκευασία coconut cream.

175+176

Μόλις πάρουν μια βράση ρίχνω τις γαρίδες και ύστερα από 3-4 λεπτά βγάζω το φαγητό από τη φωτιά. Έτοιμη η σάλτσα μου!

Ξεσκεπάζω το μπασμάτι… Όνειρο! Τα κρατάω ζεστά μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

13 187_M&S_5274

14 195_M&S_5313

15 214_M&S_5379

Ώρα για την Ινδική πουτίγκα με κόκκινα φρούτα.

Bάζω σε μια κατσαρόλα, 200 γρ. γάλα φρέσκο, 1 συσκευασία coconut milk και προσθέτω ½ κουτ. γλυκού πράσινο κάρδαμο κοπανισμένο και ½ κουτ. γλυκού σαφράν σε στήμονες.
 

16 256_M&S_5477

Αφήνω τα γάλατα να πάρουν 1-2 βράσεις και ρίχνω 80 γρ. ζάχαρη άχνη.
 

18 267_M&S_5529 copy

Ανακατεύω και προσθέτω 1 συσκευασία coconut cream.

19 269_M&S_5533

Αφήνω να πάρει βράσει και ρίχνω 200 γρ ρύζι μπασμάτι.

17 261_M&S_5504

Χαμηλώνω τη φωτιά και ανακατεύω και αφήνω να βράσει για 20 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει μια ωραία κρέμα.

Τέλος, προσθέτω 40 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο, 50 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα και 300 γρ. μείγμα κατεψυγμένων κόκκινων φρούτων.

20 288_M&S_5605

Έτοιμη η πουτίγκα!

22 310_M&S_5701

Λέω να κάνω και ένα ντιπάκι για το απεριτίφ… Κάτι εύκολο και μέσα στο πνεύμα του τραπεζιού και του ταξιδιού μου. Χμ!… το βρήκα… Γιαούρτι στραγγιστό με τσάτνεϊ ροδάκινου.

Το ντιπάκι μου, θα συνοδεύσει τα αφράτα ψωμάκια NAANS.

Όλα έτοιμα! Πάμε για σερβίρισμα!

336_M&S_5777

Πρώτα το απεριτίφ με το μεζεδάκι του, για να μπουν οι καλεσμένοι μου στο κλίμα.

Sparkling Scottish raspberry & British pear και φυσικά… μπόλικο πάγο, κάρδαμο και αστεροειδή γλυκάνισο, λεμονιού και κομματάκια φρέσκο βερίκοκο.

Είμαι σίγουρη ότι θα αρέσει σε όλους!

23 321_M&S_5731 copy

24 326_M&S_5747
 

Είμαι έτοιμη να τους καταπλήξω με το αρωματικό μου μπασμάτι και την πικάντικη σάλτσα με γαρίδες και κάρυ!
 

Φυσικά η πουτίγκα είναι το απόλυτο επιδόρπιο, για το «ταξιδιάρικο» δείπνο μου.

25 330_M&S_5762 copy

Αχ… λατρεύω τα μαγικά ταξίδια της γεύσης και θέλω να τα μοιράζομαι με φίλους.

Οι όμορφες στιγμές, θέλουν καλή παρέα και τα ταξίδια του μυαλού έχουν ανάγκη όλες τις αισθήσεις.

Την όσφρηση για τα αρώματα του χθες, την ακοή για τα τραγούδια του σήμερα, την αφή για τα χάδια της υποδοχής, την όραση για τα χρώματα της αναμονής και πάνω απ’ όλα… τη ΓΕΥΣΗ για τη γλύκα του ταξιδιού.

Στο κάτω κάτω έχουμε μόνο μια ζωή και αξίζει να τη ζήσουμε καλά!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ