Ο Σπύρος Σούλης μας δίνει ιδέες για να μεταμορφώσουμε τα παλιά ντουλάπια της κουζίνας χωρίς να τα βάψουμε (Φωτό)

Αν τα ντουλάπια της κουζίνας σας είναι παλιά και έχουν υποστεί μερικές φθορές μπορείτε εύκολα και χωρίς πολλά χρήματα να τα μεταμορφώσετε σε καινούργια και μοντέρνα!

Για να το πετύχετε αυτό, μία πολύ καλή λύση είναι τα αυτοκόλλητα που υπάρχουν σε πολλά χρώματα και σχέδια και θα ανανεώσουν την αισθητική του χώρου σας.

Δείτε παρακάτω μερικές ιδέες που μας προτείνει ο Σπύρος Σούλης.

 

1. Ξύλινα ντουλάπια 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλό μονόχρωμο αυτοκόλλητο σε έντονο χρώμα για μεγαλύτερη αντίθεση και αλλαγή. 

Το αυτοκόλλητο μπορεί να είναι το ίδιο που θα αγοράζατε σε ένα κατάστημα με είδη κουζίνας για να ντύσετε το εσωτερικό των ντουλαπιών σας. 

Κόψτε το σε τρίγωνα σε διάφορα μεγέθη και κολλήστε τα στις γωνίες που δημιουργούν τα ντουλάπια της κουζίνας στην εξωτερική τους όψη. Εστιάστε, ειδικότερα, στο να καλύψετε και τα σημεία εκείνα των ντουλαπιών που έχουν κάποια φθορά, γδάρσιμο ή σημάδι.

 

2. Μεταλλική διακόσμηση 

Αν οι ηλεκτρικές σας συσκευές είναι από ανοξείδωτο ατσάλι και όλη η διακόσμηση των επίπλων της κουζίνας σας κυμαίνεται σε μεταλλικές αποχρώσεις, τότε επιλέξτε το αυτοκόλλητο σας να είναι σε ασημί ή χρυσή απόχρωση. 

Θα κάνει την κουζίνα σας να μοιάζει πιο κομψή, στιλάτη και με μια πνοή πολυτέλειας. 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μονόχρωμο αυτοκόλλητο σε μεταλλική απόχρωση, το οποίο θα το κολλήσετε από άκρη σε άκρη σε όλα τα ντουλάπια, είτε ένα αυτοκόλλητο σε μεταλλική απόχρωση με κάποιο σχέδιο, όπως μαύρα άνθη, που θα κάνουν αντίθεση. 

 

3. Ανοιχτόχρωμα ντουλάπια 

Αν τα ντουλάπια της κουζίνας σας είναι σε ανοιχτές ή παλ αποχρώσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολύχρωμο αυτοκόλλητο με αφηρημένα γεωμετρικά σχέδια. 

Το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό και θα κάνει την κουζίνα σας από τους πιο αξιολάτρευτους και χαρούμενους χώρους του σπιτιού. 

Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να κόψετε το αυτοκόλλητο σε ορθογώνια κομμάτια, που δε θα καλύπτουν εντελώς το ντουλάπι σας, και θα αφήνουν ένα περιθώριο 10 εκατοστών περιμετρικά από κάθε φύλλο ντουλαπιού της κουζίνας. 

Με αυτό το κόλπο τα ντουλάπια της κουζίνας θα μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής, όπου η πραγματική επιφάνεια του ντουλαπιού θα αποτελεί την κορνίζα και το αυτοκόλλητο το εσωτερικό του πίνακα.

4. Αυτοκόλλητα με σχέδια 


Αν οι φθορές των ντουλαπιών σας δεν είναι μεγάλες, τότε σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να κολλήσετε διάφορα μοτίβα και σχέδια από αυτοκόλλητο για να διακοσμήσετε τα φύλλα των ντουλαπιών. 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητα που θα κολλάγατε σε τοίχο με έντονα χρώματα, αν τα ντουλάπια σας είναι ανοιχτόχρωμα ή λευκά. 

Μπορείτε, μάλιστα, να συνδυάσετε το χρώμα του αυτοκόλλητου με το χρώμα των τοίχων ή των επίπλων. 

Αν τα ντουλάπια σας είναι σε σκούρες αποχρώσεις, τότε χρησιμοποιήστε ανοιχτόχρωμα αυτοκόλλητα.

 

5. Ολοκληρωτική μεταμόρφωση 


Αν θέλετε τέλος να κάνετε την απόλυτη και εξεζητημένη αλλαγή στην κουζίνα σας, τολμήστε να καλύψετε κάθε επιφάνεια της κουζίνας με αυτοκόλλητο σε έντονο χρώμα. 

Το πράσινο είναι ένα έντονο χρώμα, που θα κάνει την κουζίνα σας και τα παλιά σας ντουλάπια και συρτάρια να μοιάζουν σαν καινούρια. 

Μπορείτε να διαλέξετε ένα αυτοκόλλητο με ιδιαίτερο σχέδιο και μοτίβο με το οποίο θα καλύψετε ορισμένα μόνο από τα ντουλάπια της κουζίνας

Η πινελιά αυτή στα 2 ή 3 ντουλάπια θα δώσει μια πιο στιλάτη και μοντέρνα διακόσμηση στον χώρο. 

Επιπλέον, μπορείτε να συνδυάσετε τα χρώματα από τα αυτοκόλλητα με τις καρέκλες ή τα φωτιστικά της κουζίνας σας, σύμφωνα με το spirossoulis.com.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ