Αφγανιστάν - Δραματικό βίντεο με τους εξαϋλωμένους δύο καθηγητές που έχουν απαγάγει οι Ταλιμπάν να ζητούν λύτρωση

Οι δύο καθηγητές έχουν απαχθεί σχεδόν ένα χρόνο και η ταλαιπωρία τους φαίνεται στο συνταρακτικό βίντεο.

Οι Αφγανοί Ταλιμπάν έδωσαν στη δημοσιότητα ένα νέο βίντεο στο οποίο εμφανίζονται δύο πανεπιστημιακοί καθηγητές, ένας Αμερικανός και ένας Αυστραλός, που απήχθησαν πριν από σχεδόν έναν χρόνο στην Καμπούλ.

Ο Αμερικανός Κέβιν Κινγκ και ο Αυστραλός Τίμοθι Γουίξ είχαν απαχθεί από ενόπλους που ήταν ντυμένοι αστυνομικοί στις 7 Αυγούστου 2016, ενώ έφευγαν από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Καμπούλ για να επιστρέψουν στην κατοικία τους.

Το νέο βίντεο στο οποίο εμφανίζονται οι δύο όμηροι διαρκεί κάτι περισσότερο από δέκα πρώτα λεπτά. Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Zabihullah Mujahid έδωσε στα μέσα στο επίμαχο βίντεο και είναι τραβηγμένο την 16η Ιουνίου, σύμφωνα με το SITE, ένα αμερικανικό κέντρο μελετών που ειδικεύεται στην παρακολούθηση τζιχαντιστικών και ισλαμιστικών ιστοτόπων.

Οι δύο πανεπιστημιακοί μοιάζουν πιο αδυνατισμένοι από ό,τι στο πρώτο βίντεο, που είχε διανεμηθεί μέσω Διαδικτύου τον Ιανουάριο.

Οι Κινγκ και Γουίξ είναι τα πρώτα δύο μέλη του ξένου προσωπικού του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Καμπούλ, που άνοιξε τις πόρτες του το 2006, τα οποία απήχθησαν.

Όμηροι των Ταλιμπάν είναι επίσης από το 2012 ένας Καναδός, ο Τζόσουα Μπόιλ, η σύζυγός του Κέιτλιν Κόουλμαν, Αμερικανίδα, καθώς και οι δύο τους γιοι, που γεννήθηκαν στην αιχμαλωσία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ