Μαγειρεύουμε κάτι διαφορετικό: Ρολό σε κρούστα από καλαμπόκι από τον Έκτορα Μποτρίνι

Ένα διαφορετικό ρολό κιμά, με κρούστα από καλαμπόκι.

Υλικά

250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

250 γρ. χοιρινό κιμά

4 αυγά

2 ασπράδια

1 μαρούλι

250 ml γάλα

20 γρ. βούτυρο

100 γρ. αλεύρι από ρύζι

1 σκελίδα σκόρδο

4 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

100 γρ. φλέικς καλαμποκιού

Αλάτι

Πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά τον Έκτορα Μποτρίνι και το botrini.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

 
Οδηγίες

Καθαρίζουμε το μαρούλι και το τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και κρατάμε στην άκρη να κρυώσει. Χτυπάμε τα 2 αυγά ολόκληρα μαζί με το ρυζάλευρο, το γάλα, μία πρέζα αλάτι και με αυτό το μείγμα κάνουμε μία μεγάλη κρέπα. Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους 2 κιμάδες, προσθέτουμε τα άλλα 2 αυγά, το τυρί, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε επάνω στον πάγκο αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε πάνω την κρέπα. Απλώνουμε τη γέμιση με το κρέας, από πάνω το μαρούλι και δίνουμε ένα σχήμα από ρολό. Κλείνουμε ρολάροντας και το πασπαλίζουμε με τα 2 ασπράδια. Το περνάμε ύστερα από το φλέικς καλαμποκιού. Ψήνουμε για 50 λεπτά με 1 ώρα στους 200 βαθμούς.

 

Who is Who


Ο Ιταλοκερκυραίος Έκτορας Μποτρίνι γεννημένος στις 14 Μαρτίου 1969 και μεγαλωμένος στην Κέρκυρα, σπούδασε οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ελβετίας.

Γνωρίζει 5 γλώσσες, Ελληνικά, Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Η επαγγελματική του πορεία μεγάλη, καθώς από το 1986 έως το 1992 μαθήτευσε και εργάστηκε δίπλα στο σεφ και πατέρα του Etrusco Botrini σε πολλά κλαμπ MED ανά την υφήλιο. 

Τα δύο επόμενα χρόνια εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση Εστιατόριο «Etrusco» στην Κέρκυρα, βραβευμένο ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδος με συνεχόμενες ανοδικές βαθμολογίες από οδηγούς γευσιγνωσίας. 

Το 1993-94 συνέχισε τη μαθησιακή του πορεία σε διάφορα εστιατόρια, βραβευμένα με 3 Αστέρια της Michelin στο Μονακό/Γαλλία για να επιστρέψει στην Κέρκυρα και να αναλάβει από το 1999 τα σκήπτρα του σεφ στο εστιατόριό του «Etrusco». 

Η εκπαιδευτική του πορεία όμως δε σταμάτησε εκεί αφού το 2006 ξεκίνησε για την Ισπανία, όπου παρακολούθησε σεμινάρια στη μοριακή γαστρονομία κάνοντας πρακτική εξάσκηση.

Την ίδια χρονιά, όπως και το 2009 έκανε επίσης πρακτική άσκηση κοντά στον βραβευμένο με 3 αστέρια σεφ και φίλο του, Martin Berasategui.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ