Good news: Η Σκιάθος "κλείνει την πόρτα" στην πλαστική σακούλα

Η Σκιάθος λέει "όχι" στην πλαστική σακούλα και ξεκινά το πρόγραμμα ASAP (Active Skiathos Against Plastic bag), που υλοποιείται από το Δίκτυο "Μεσόγειος SOS", σε μία χρονική περίοδο, που η χώρα βρίσκεται σε «απόσταση αναπνοής» από την υιοθέτηση μέτρων για τον περιορισμό της και την επιβεβλημένη εναρμόνισή της με την σχετική ευρωπαϊκή οδηγία.

Πρόκειται για ένα ακόμα πιλοτικό πρόγραμμα με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών πάνω στη συγκεκριμένη θεματική, το οποίο χρηματοδοτείται από την πρωτοβουλία BeMed - Beyond Plastic Med, το Ίδρυμα Thalassa, τον Δήμο Σκιάθου και το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, υποστηρίζεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «H Σκιάθος» και θα υλοποιηθεί στο πανέμορφο νησί των Σποράδων για 14 μήνες (Μάιος 2017-Ιούνιος 2018).

Μετά την πολύ επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος «Αλόννησος χωρίς πλαστικές σακούλες», οι Σποράδες για μία ακόμη φορά πρωτοστατούν και πρωταγωνιστούν στην υιοθέτηση πρακτικών με προστιθέμενη αξία στην περιβαλλοντική, αισθητική και οικονομική βιωσιμότητά τους.

Το πρόγραμμα A.S.A.P. περιλαμβάνει ευρεία γκάμα δοκιμασμένων μεθοδολογιών και εργαλείων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, όπως συμβολικούς καθαρισμούς ακτών, συμμετοχικές διαδικασίες διαβούλευσης, διανομή πάνινων τσαντών, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση κ.ά.

Το πρόγραμμα ξεκινά τις δράσεις του την Παρασκευή 16 Ιουνίου με καθαρισμό της ακτής Ξανέμου από μέλη του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, του Ιδρύματος Thalassa και μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Σκιάθου.

Μία μέρα αργότερα, το Σάββατο 17/6, στις 11 π.μ., οι φορείς που εμπλέκονται με την υλοποίηση του προγράμματος, θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου στο Δημοτικό καφενείο Μπούρτζι, στη Χώρα της Σκιάθου, προκειμένου να παρουσιάσουν τους στόχους και τους άξονες της πρωτοβουλίας.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις γνωριμίας με φορείς του νησιού για τη «χαρτογράφηση» της υφιστάμενης κατάστασης και τον προγραμματισμό των επικείμενων δράσεων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ