Πέθανε ο Έλληνας "εφευρέτης" της Hawaian Pizza, Sam Panopoulos - Μετανάστης στον Καναδά από τα 20

Έφυγε ξαφνικά από την ζωή σε ηλικία 83 ετών ο Sam Panopoulos, ο άνθρωπος που δημιούργησε μία πρωτότυπη συνταγή της αγαπημένης σε όλο τον κόσμο πίτσας.

Η συνταγή του έφερε επανάσταση, αν και στην αρχή μπέρδεψε τους φίλους του.

Ο Καναδός Sam Panopoulos, με καταγωγή από την Ελλάδα, εφηύρε την "χαβανέζικη" πίτσα, που έχουν αγαπήσει χιλιάδες άνθρωποι στον Καναδά και στον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Sam μετανάστευσε στον Καναδά από την Ελλάδα το 1954 όταν ήταν μόλις 20 χρονών. 

Εκεί σιγά σιγά έφτιαξε την ζωή του και απόκτησε πολλά επιτυχημένα εστιατόρια μαζί με τους δύο του αδελφούς.

Σε ένα από αυτά τα εστιατόρια το 1962 του ήρθε η έμπνευση να προσθέσει κονσέρβα ανανά σε πίτσα!

Ο Sam Panopoulos στα νιάτα του.

Στην πάροδο των χρόνων έγιναν και ιδιοκτήτες του Satellite Restaurant στο Chatham, νοτιοδυτική πόλη του Οντάριο, περίπου 290χλμ. από το Τορόντο και 80χλμ. από το Ντιτρόιτ, σύμφωνα με πληροφορίες από το BBC.

Τον Φεβρουάριο, μίλησε στο BBC  για το πως ο ίδιος και οι αδελφοί του σκέφτηκαν την ιδέα για την πίτσα, που ολοκληρώθηκε με ανανά και ζαμπόν.

"Το βάλαμε απλά, μόνο για τη διασκέδαση, να δούμε πως θα είναι στην γεύση", δήλωσε ο Panopoulos στο BBC. "Ήμασταν νέοι στην επιχείρηση και κάναμε πολλά πειράματα τότε."

Και να που οι επιλογές του Sam βρήκαν ανταπόκριση στο κοινό, αφού μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα οι πελάτες αγάπησαν την αλμυρή γλυκήτητα της συγκεκριμένης πίτσας.

Ο Sam περιγράφεται ως "αξέχαστη προσωπικότητα" του οποίου το χιούμορ, το γέλιο και η εντιμότητά του θα λείψουν στην οικογένεια, τους φίλους του και τους πελάτες του...
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ