Story of the day: 4χρονο αγόρι πνίγηκε μία βδομάδα αφότου πήγε στην θάλασσα -Το σπάνιο φαινόμενο του "ξηρού πνιγμού"

Αγοράκι έχασε τη ζωή του από το σπάνιο φαινόμενο του "ξηρού πνιγμού".

Όπως αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ, ο Φρανσίσκο Ντελγκάντο Τζούνιορ και η οικογένειά του είχαν πάει για μπάνιο στο φράγμα του Τέξας Σίτι μαζί με τον 4χρονο γιο του Φράνκι στο τριήμερο της Memorial Day (27-29 Μαΐου). Λίγο μετά το μπάνιο, ο μικρός Φράνκι παραπονέθηκε απλώς πως τον πονούσε το στομάχι του, όμως καθότι ο πόνος δεν επέμενε οι γονείς του δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία. Σχεδόν μια εβδομάδα μετά, (σ.σ. και πιο συγκεκριμένα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, στις 3 Ιουνίου) ο Φράνκι, σύμφωνα με τον πατέρα του, παραπονέθηκε ότι πονούσε ο ώμος του, πριν ξυπνήσει μέσα στη νύχτα μερικές ώρες αργότερα. «Από το πουθενά, ξύπνησε ξαφνικά κάνοντας "αχχχ". Άφησε την τελευταία του πνοή και εγώ δεν ήξερα τι άλλο να κάνω», ανέφερε στο δίκτυο ABC ο πατέρας του άτυχου αγοριού. Πηγή: www.li

Σχεδόν μια εβδομάδα αφότου είχε πάει για μπάνιο με τους γονείς του, ένα 4χρονο αγοράκι έχασε τη ζωή του από τον λεγόμενο "ξηρό πνιγμό", στο Τέξας.

Όπως αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ, ο Φρανσίσκο Ντελγκάντο Τζούνιορ και η οικογένειά του είχαν πάει για μπάνιο στο φράγμα του Τέξας Σίτι μαζί με τον 4χρονο γιο του Φράνκι στο τριήμερο της Memorial Day (27-29 Μαΐου).

Λίγο μετά το μπάνιο, ο μικρός Φράνκι παραπονέθηκε απλώς πως τον πονούσε το στομάχι του, όμως καθότι ο πόνος δεν επέμενε οι γονείς του δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία.

Σχεδόν μια εβδομάδα μετά, (σ.σ. και πιο συγκεκριμένα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, στις 3 Ιουνίου) ο Φράνκι, σύμφωνα με τον πατέρα του, παραπονέθηκε ότι πονούσε ο ώμος του, πριν ξυπνήσει μέσα στη νύχτα μερικές ώρες αργότερα.

«Από το πουθενά, ξύπνησε ξαφνικά κάνοντας "αχχχ". Άφησε την τελευταία του πνοή και εγώ δεν ήξερα τι άλλο να κάνω», ανέφερε στο abc13.com, ο πατέρας του άτυχου αγοριού.

 

 

Τι ακριβώς είναι ο ξηρός ή δευτερεύων πνιγμός

Γενικά ο ξηρός ή δευτερεύων πνιγμός είναι μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση που μπορεί να ακολουθήσει έως τρία 24ωρα μετά από ένα (φαινομενικά ανώδυνο) επεισόδιο πνιγμού.

Πρόκειται για σπάνιο περιστατικό, αλλά μπορεί να συμβεί.

Ο όρος ξηρός ή δευτερεύων πνιγμός χρησιμοποιείται συχνά με τον ίδιο τρόπο, αν και στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο διαφορετικές καταστάσεις.

Στον ξηρό πνιγμό το παιδί μπορεί να καταπιεί μια μικρή ποσότητα νερού μέσα από τη μύτη ή το στόμα και αυτό προκαλεί σπασμό στον αεραγωγό, κάνοντάς τον να κλείσει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ