Απίθανο δημοτικό σχολείο: Εκπαιδεύει τους μικρούς μαθητές πως να γίνουν τζέντλεμεν (Φωτό)

Όλοι πρέπει να γνωρίζουν βασικούς κανόνες σαβουάρ βιβρ, ειδικά τα μικρά παιδιά.

Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα "καλών τρόπων" λειτουργεί στο σχολείο Thomas E. Kerns στην πόλη  Γκρίνβιλ, στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ, όπου μικρά παιδιά μαθαίνουν πως να ντύνονται, πως να συμπεριφέρονται στο τραπέζι και γενικότερα πως να φέρονται σαν...  σωστούς τζέντλεμεν!

Το "Gentlemen's Club" περιλαμβάνει μαθητές της Δ' και Ε' τάξης και διδάσκει πολλά περισσότερα από όσα πιστεύαμε.

Όπως ανέφεραν μαθητές του σχολείου: «Σού μαθαίνει πώς να σέβεσαι τους άλλους και να τους συμπεριφέρεσαι, όπως θέλεις οι άλλοι να σου συμπεριφέρνονται».

«Να αγαπάς τον εαυτό σου. Να αποδέχεσαι τον εαυτό σου, το ποιος είσαι και να μην αφήνεις κανέναν να μπει εμπόδιο σε αυτό» τόνισε άλλος μαθητής.

«Νομίζω ότι η Λέσχη Τζέντλεμαν επηρεάζει αυτά τα νεαρά αγόρια, καθώς τούς δίνει την αίσθηση ότι ανήκουν κάπου», δήλωσε ο Μαρκ Άνταμς, ο οποίος δημιούργησε την ομάδα πέρσι. 

«Θεωρούμε τη Λέσχη προετοιμασία για τις ακαδημαϊκές σπουδές, προετοιμασία για καλή συμπεριφορά, προετοιμασία για την ιδιότητα του πολίτη, επειδή είναι ευθύνη μας να τους προετοιμάζουμε για το επόμενο επίπεδο» υπογράμμισε.

Η ομάδα συναντάται κάθε Παρασκευή και διδάσκεται μαθήματα πραγματικής ζωής, από δράσεις καθαρισμού της γειτονιάς έως το πότισμα φυτών, σύμφωνα με πληροφορίες από το CBS news.

Μάλιστα, δύο φορές το χρόνο, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα γκουρμέ γεύμα τριών πιάτων.

Τα παιδιά που ανήκουν στη λέσχη αυτή φιλοδοξούν να γίνουν δικηγόροι, τραγουδιστές και, όπως αναφέρουν, πως τα μαθήματα αυτά τους έχουν βοηθήσει πολύ να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, να συμπεριφέρονται καλύτερα στους συμμαθητές τους, καθώς και να βελτιώσουν τους βαθμούς τους.

«Οι καλές επιδόσεις στα μαθήματα οφείλονται κυρίως στη σκληρή δουλειά και είμαι περήφανος για τα επιτεύγματά τους» είπε ο εμπνευστής της Λέσχης Μαρκ Άνταμς .
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ