Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο TEDxChalkida (Φωτό)

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2 ο TEDxChalkida το Σάββατο 27 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Όσοι το παρακολούθησαν έζησαν μια πραγματικά ολοκληρωμένη και ξεχωριστή εμπειρία.

Στις 16.30 μικροί μουσικοί της σχολής παραδοσιακής μουσικής «Γέφυρες» σήμαναν την έναρξη του event και της πρώτης ενότητας με τίτλο "Μεταμόρφωση", με ένα αξέχαστο κομμάτι της χαλκιδαίας Σωτηρίας Μπέλλου. 

Έπειτα τη σκυτάλη έλαβε ο ευβοιώτης παρουσιαστής του 2ου TEDxChalkida, Χρήστος Κιούσης ο οποίος, με το δικό του μοναδικό τρόπο, ενορχήστρωσε όλη τη βραδιά.

Θέμα του φετινού TEDxChalkida ήταν η «Εξέλιξη» ή αλλιώς EXEΛΙΧΙΣ. Η έννοια αυτή διέτρεξε όλες τις ομιλίες και οι ομιλητές μετέδωσαν τη δική τους εξελικτική εμπειρία.

Πρώτη ομιλία αυτή της Βασιλικής Δανέλη-Μυλωνά, ιδρύτρια και πρόεδρο του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας, η οποία εξήγησε πώς ένα τραγικό γεγονός, αυτό του άδικου χαμού του γιου της σε ηλικία 22 ετών από τροχαίο ατύχημα, μπορεί να εξελιχθεί σε αγάπη και φροντίδα για τον συνάνθρωπο.

Ακολούθησε ο Chef του Τζανείου Νοσοκομείου, Ιάκωβος Απέργης που μίλησε για την «ηθική τράπεζα» και πως κατάφερε να καταργήσει το «νοσοκομειακό φαγητό». 

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν από τον Ιάκωβο Απέργη,"εξέλιξη" είναι να προσφέρεις χωρίς να περιμένεις καμία ανταπόδοση.

Τρίτη σε σειρά ομιλήτρια ήταν η γλωσσολόγος Κατερίνα Πάστρα, η οποία συνέδεσε την εξέλιξη της γλώσσας μέσα από την κίνηση και τη συμπεριφορά.

Η πρώτη ενότητα, έκλεισε με τον επιχειρηματία Σταύρο Μεσσήνη σύμφωνα με τον οποίο, η εξέλιξη της επιχειρηματικότητας από την εποχή των Νεάντερταλ μέχρι την τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα ταξίδι που περιλαμβάνει ρίσκο, απόδοση, έναν καρχαρία, μια παγοποιία και πολύ λεμονάδα!!

Η δεύτερη ενότητα με τίτλο "Αναγέννηση"; μετατρέπει τη σκηνή του TEDxChalkida, με τη συμμετοχή του κοινού, σε μια ψυχοδραματική σκηνή με τον Ιατρό Στέλιο Λαγαράκη να συντονίζει μια mini – συνεδρία ψυχοδραματικής ψυχοθεραπείας.

Στη συνέχεια, ο Καθηγητής Πληροφορικής Εμμανουήλ Γιανακουδάκης υποστηρίζοντας πως ο άνθρωπος είναι γεννημένος να διαπρέπει σε έναν ή περισσότερους τομείς, τονίζει την ηθική υποχρέωση που έχουμε να ανακαλύψουμε το ταλέντο μας και τις επαγγελματικές μας κλίσεις με σκοπό την εξέλιξή μας.


Έπειτα στη σκηνή βρέθηκαν οι αδελφές Ζωή και Νίκη Μοσκοφόγλου, για τις οποίες εξέλιξη στο design σημαίνει να είσαι προετοιμασμένος για την αλλαγή και να αγκαλιάζεις τις προκλήσεις. 

Όπως και στο μάρμαρο με τα σημεία ρήξης του, έτσι και στη ζωή, εξελισσόμαστε μέσω της παρατήρησης και του πειραματισμού αλλά κυρίως μέσω της αγάπη μας γι’ αυτό που κάνουμε.

Η δεύτερη ενότητα ολοκληρώθηκε με τον Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων Δημήτρη Καιρίδη, ο οποίος διερωτάται αν η ιστορία είναι κυκλική ή γραμμική προς τα εμπρός και πώς εξελίσσονται οι κοινωνίες. Η κοινωνική εξέλιξη, πάντως, εξαρτάται από την αντίληψη μας γι’αυτήν.

Η τελευταία ενότητα του 2ου TEDxChalkida με τίτλο "Πτήση"; ανοίγει με τον loop artist Αντώνη Βλάχο. 

Ο μουσικός και τραγουδιστής παρουσιάζει τραγούδια σε live looping και μας εξηγεί πώς προκαλεί την μουσική εξέλιξη μέσω της τεχνολογικής έρευνας.

Τη μουσική ανάπαυλα ακολούθησε η ομιλία της δημοσιογράφου Ειρήνης Νικολοπούλου μέσα από ένα κινηματογραφικό ταξίδι εξέλιξης από τη μεγάλη οθόνη του σινεμά του πατέρα της στη μικρή της τηλεόρασης, όπου εργάστηκε για 27 χρόνια, και στη μικρότερη οθόνη του tablet, που σήμερα δεν αποχωρίζεται ούτε λεπτό.

Αμέσως μετά, ο Δρ. Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός και επικεφαλής της ομάδας έρευνας της IBM Ευάγγελος Ελευθερίου, μίλησε για τα νευρωνικά δίκτυα και συστήματα και εξήγησε πώς μιμούμενοι τη φύση μπορούμε να φέρουμε την εξέλιξη και να δημιουργήσουμε ενεργειακά αποδοτικές υπολογιστικές μηχανές.

Τελευταία ομιλία για το 2ο TEDxChalkida αυτή του διεθνούς μπασκετμπολίστα Θοδωρή Παπαλουκά. 

Ο άσσος του μπάσκετ μας μίλησε για το πως αυτός βίωσε την εξέλιξη από το μικρό συνοικιακό γήπεδο στην κορυφή του αθλητικού κόσμου.

Πέραν, όμως, των ομιλητών το 2ο TEDxChalkida φιλοξένησε έργα σημαντικών καλλιτεχνών στο πλαίσιο της έκθεσης σύγχρονης τέχνης, καθώς και άλλα δρώμενα.

Για την υλοποίηση της μοναδικής αυτής εμπειρίας εκφράζονται ιδιαίτερες ευχαριστίες στους εθελοντές και τους χορηγούς, που μερίμνησαν τόσο για την οργανωτική υποστήριξη όσο και για την πραγματοποίηση γευστικών διαλλειμάτων και ενός υπέροχου party, αντίστοιχα.

 

Τις ομιλίες του 2ου TEDxChalkida μπορείτε να παρακολουθήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο:
 

https://youtu.be/CUm8nvHNnC8

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το TEDxChalkida:

http://tedxchalkida.com

https://www.facebook.com/tedxchalkida/

https://www.instagram.com/tedxchalkida/

https://www.youtube.com/channel/UCwnlXu5Wvrxiv3oAxRY4m_A
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ