Η Χρυσή Ολυμπιονίκης Σάνια Ρίτσαρντς Ρος: "Έκανα άμβλωση πριν μπω στο αεροπλάνο για το Πεκίνο"

Η Χρυσή Ολυμπιονίκης Σάνια Ρίτσαρντς Ρος έκανε περήφανους τους Τζαμαικανούς και όλους τους θαυμαστές της στον κόσμο με τις επιδόσεις της στο τρέξιμο.

Η ιστορία της ζωής της όμως είναι λίγο πολύ άγνωστη στο κοινό.

Η ίδια αποκάλυψε, έπειτα από 11 χρόνια μετά κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου στην σκυταλοδρομία 4Χ400 με την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ, πως έκανε έκτρωση προτού ταξιδέψει και συμμετάσχει στους αγώνες.

«Όλα όσα είχα θελήσει στη ζωή μου φαίνονταν εφικτά. Εκείνη τη στιγμή, φαινόταν ότι δεν υπήρχε επιλογή. Η συζήτηση για το πότε αρχίζει η ζωή τριγύριζε στο κεφάλι μου και η προοπτική ενός παιδιού εκτός γάμου, στο αποκορύφωμα της καριέρας μου, φαινόταν αβάσταχτη. Τι θα σκέφτονταν για εμένα οι χορηγοί μου, η οικογένειά μου, η εκκλησία μου και οι θαυμαστές μου;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Σάνια τότε ήταν 23 χρονών και πρόσφατα αραβωνιασμένη με τον Aaron Ross και ανακάλυψε πως ήταν έγκυος μόλις ένα μήνα πριν ταξιδέψει για τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου.

Για την απόφαση που πήρε για την μετέπειτα ζωή της σημείωσε:

«Πήρα μια απόφαση που με διέλυσε και που δεν μπορούσα να συνέλθω απευθείας. Η άμβλωση θα ήταν πλέον για πάντα κομμάτι της ζωής μου. Ήμουν πρωταθλήτρια παγκοσμίου επιπέδου. Από τα ύψη αυτής της πραγματικότητας, έπεσα στα βάθη της απελπισίας».

Η Σάνια Ρίτσαρντς παρά το γεγονός ότι ο γιατρός της συνέστησε να μην προπονείται για δύο εβδομάδα συνέχισε κανονικά το πρόγραμμά της.

Μάλιστα κέρδισε ένα χρυσό στην σκυταλοδρομία 4Χ400 και ένα χάλκινο στα 400 μέτρα.

Συνολικά κατέκτησε πέντε Ολυμπιακά μετάλλια στην καριέρα της.

Η Σάνια με τον σύζυγό της Aaron Ross

Η Σάνια και ο σύζυγός της πρόκειται να αποκτήσουν το πρώτο τους παιδί εντός του έτους και η ίδια είναι πολύ ευτυχισμένη, σύμφωνα με πληροφορίες από το flotrack.org.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ