Κορίτσια έχετε τηλεόραση στο δωμάτιό σας; Κινδυνεύετε να πάρετε πολλά κιλά

Όσο περισσότερο βλέπουν τηλεόραση τα νεαρά κορίτσια τόσες μεγαλύτερες πιθανότητες έχουν να εξελιχθούν σε παχύσαρκα άτομα.

Αυτό αναφέρει νέα βρετανική μελέτη, σύμφωνα με την οποία ο κίνδυνος για τα αγόρια υπάρχει αλλά είναι σε μικρότερη έκταση.

Όσα παιδιά έχουν μάλιστα τηλεόραση στο δωμάτιό τους είναι πιο πιθανόν να γίνουν παχύσαρκα σε σχέση με εκείνα που δεν έχουν.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (UCL) μελέτησαν στοιχεία για πάνω από 12.000 παιδιά που είχαν γεννηθεί το διάστημα 2000-2001 και είχαν ενταχθεί στη μελέτη UK Millennium Cohort Study.

Εστίασαν σε δεδομένα που αφορούσαν την ηλικία επτά έως 11 ετών, κατά την οποία πάνω από τα μισά παιδιά είχαν τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο τους.

Τα κορίτσια που είχαν τηλεοπτικό δέκτη στο δωμάτιο τους σε ηλικία επτά ετών είχαν 30% μεγαλύτερο κίνδυνο να είναι υπέρβαρα σε ηλικία 11 ετών, συγκριτικά με παιδιά που δεν είχαν τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο.

Τα αγόρια είχαν 20% περισσότερες πιθανότητες να εξελιχθούν σε παχύσαρκα, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Telegraph.

Όσες περισσότερες ώρες περνούσε ένα κορίτσι μπροστά στην τηλεόραση, τόσο περισσότερες πιθανότητες είχε να είναι υπέρβαρο, κάτι που δεν ίσχυε όμως για τα αγόρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ