Γυναίκες, έχουμε θέμα - Μόλις 1 στις 4 συζητά πώς να αναπτύξει δεξιότητες ηγεσίας κατά τη διάρκεια συζητήσεων καριέρας

Η Right Management, μέλος της ManpowerGroup επιταχύνει την ισότητα των φύλων μέσω παροχής Πρακτικών Βημάτων στους εργοδότες, με αρχικό βήμα το σχεδιασμό αποτελεσματικών «Συζητήσεων Καριέρας».

Η έλλειψη συζητήσεων καριέρας μέσα στην εργασία επηρεάζει δυσανάλογα τις γυναίκες, σύμφωνα με το άρθρο που δημοσιεύθηκε από τη Right Management, μέλος της ManpowerGroup. 

Μόνο μία στις τέσσερις γυναίκες πραγματοποιεί «συζητήσεις καριέρας» με τον προϊστάμενό της με εστίαση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων Ηγεσίας

Αυτό συμβαίνει σε μια εποχή όπου η πρόοδος προς την ισότητα των φύλων έχει καθυστερήσει ενώ ορισμένοι λένε ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί μετά από άλλα 17 χρόνια. 

Το άρθρο "Γυναίκες, Έχουμε Θέμα" παρουσιάζει την έρευνα και τα πρακτικά βήματα προκειμένου να βοηθήσει τους εργοδότες να πετύχουν την ισότητα των φύλων μέσα από το ευκολότερο και πιο αποδοτικό βήμα: τις Συζητήσεις Καριέρας.

Οι κλάδοι που επηρεάζονται περισσότερο από την τεχνητή νοημοσύνη, τη ψηφιοποίηση και τη ρομποτική θα παρουσιάσουν δυσανάλογο αντίκτυπο στις γυναίκες. 

Οι γυναίκες υπο-εκπροσωπούνται σε αναπτυσσόμενους κλάδους, όπως τον κλάδο του IT, της αρχιτεκτονικής και της μηχανικής ενώ υπερ-εκπροσωπούνται σε θέσεις διοικητικής, οικονομικής και λογιστικής υποστήριξης. 

Οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι η ευμάθεια των γυναικών – η επιθυμία και η ικανότητα εκμάθησης νέων δεξιοτήτων που διατηρούν μακροπρόθεσμα την επαγγελματική επάρκεια- ενθαρρύνεται ενώ παράλληλα δίνεται η ευκαιρία εξερεύνησης πρόσθετων επιλογών σταδιοδρομίας.

"Οι εργοδότες οφείλουν να επενδύσουν σε συζητήσεις καριέρας για να αναπτύξουν και να διακρατήσουν τις γυναίκες. Οφείλουν να διασφαλίσουν ότι θα διαθέτουν τις αναγκαίες δεξιότητες για να ωφεληθούν από τις αλλαγές στους κλάδους και στις θέσεις εργασίας, προκειμένου να μην μείνουν πίσω" σχολιάζει η Μάρα Swan, Vice President, Global Strategy & Talent, ManpowerGroup and Global Brand Lead for Right Management. 

"Ενώ δεν μπορούμε να επιβραδύνουμε το ρυθμό της τεχνολογικής προόδου, μπορούμε να επενδύσουμε στις δεξιότητες των εργαζομένων ώστε να αυξηθεί η συνάφεια και η ευελιξία των ανθρώπων και των επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως φύλου ή κοινωνικής προέλευσης. 

Ευτυχώς, οι άνδρες δεν διαθέτουν το δικό τους αποκλειστικό μερίδιο στην ευμάθεια! 

Η καλλιέργεια της ευμάθειας και της αναβάθμισης δεξιοτήτων αφορά τόσο τους εργοδότες όσο και τα άτομα».

Οι «συζητήσεις καριέρας» είναι σημαντικές για την ευθυγράμμιση των στόχων και των κινήτρων της καριέρας των γυναικών με τις ανάγκες της εταιρείας. 

Μέσα από τις συζητήσεις, επιβεβαιώνονται ξανά τα δυνατά σημεία των γυναικών, η ανάπτυξη τους και οι ευκαιρίες καριέρας**. 

Ακόμη και τώρα, μία στις πέντε γυναίκες δεν είχε ποτέ αξιολογήσει τις ικανότητες της. 

Η Right Management σημειώνει ότι η αλλαγή της βελόνας πρέπει να γίνει τώρα και οι εργοδότες οφείλουν να συζητούν και να βοηθούν τις γυναίκες ώστε εξερευνήσουν τις ευκαιρίες ανάπτυξης, να επωφεληθούν από τους νέους ρόλους και να ξεχωρίσουν στην εποχή της Επανάστασης των Δεξιοτήτων.***

*Οι συζητήσεις καριέρας δεν αφορούν μια αποκλειστική συζήτηση. 

Αποτελούν μια σειρά από συζητήσεις σχεδιασμένες με τρόπο ώστε να απαντήσουν στα ερωτήματα που αφορούν τον εργαζόμενο, όπως: 

Ποιος είμαι; Ταιριάζω στη θέση; Τι προσδοκίες έχει η εταιρεία από εμένα, Πως το ταλέντο μου θα αναγνωριστεί; Πως μπορώ να αναπτυχθώ; Πως κάνω την εργασία μου; Ποια είναι τα επόμενα βήματα;


**Πραγματοποιώντας συζητήσεις καριέρας, οι εργαζόμενοι εμφανίζουν μεγαλύτερη δέσμευση στην εταιρεία (82%), μοιράζονται πιο ελεύθερα ιδέες (78%) και είναι πιο πιθανό να παραμείνουν στον τωρινό τους εργοδότη.

*** Το 40 % των γυναικών επιθυμεί να πραγματοποιεί συζητήσεις σχετικά με ευκαιρίες ανέλιξης.


Σχετικά με τη ManpowerGroupTM

H ManpowerGroupTM (NYSE:MAN) αποτελεί την κορυφαία διεθνώς εταιρεία ανθρώπινου δυναμικού για σχεδόν 70 χρόνια. 

Τα εξειδικευμένα μας στελέχη συνδέουν πάνω από 600.000 ανθρώπους με αξιοπρεπείς και δημιουργικές θέσεις απασχόλησης καθημερινά, από ένα ευρύ φάσμα κλάδων και δεξιοτήτων. 

Μέσα από τα τέσσερα “brands” της ManpowerGroup - ExperisTM, ManpowerTM, ManpowerGroupTM Solutions, και Right ManagementTM, βοηθάμε πάνω από 400.000 πελάτες σε 80 χώρες να βρουν το κατάλληλο ταλέντο, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις εύρεσης, διαχείρισης και ανάπτυξης ταλέντου. 

Η ManpowerGroup βραβεύτηκε ως “World’s Most Ethical Companies” για 7η συνεχή χρονιά το 2017, ενώ παράλληλα αναδείχτηκε ως “Fortune’s Most Admired Companies”, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως την πιο αξιόπιστη και αξιόλογη εταιρεία στον κλάδο.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.manpowergroup.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ