Κάννες 2017: Ο Γιώργος Λάνθιμος και ο Ευθύμης Φιλίππου κερδίζουν το Βραβείο Σεναρίου για το «The Killing of a Sacred Deer»

Ο Γίωργος Λάνθιμος μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου για την ταινία «The Killing of a Sacred Deer» και η Λιν Ράμσεϊ για την ταινία «You Were Never Really Here» μοιράζονται το βραβείο σεναρίου!

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ και τα άλλα μέλη της κριτικής επιτροπής στο 70ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις Κάννες απένειμαν τον επετειακό Χρυσό Φοίνικα στην ταινία The Square του Σουηδού σκηνοθέτη Ρούμπεν Όστλουντ.

Παραλλήλως, η κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ των Καννών απένειμε το βραβείο σεναρίου στον Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο και τον Ευθύμη Φιλίππου, βραβείο που μοιράζονται από κοινού με τη Λιν Ράμσεϊ. 



Πρόκειται για την πρώτη σημαντική διάκριση για τους δύο έλληνες καλλιτέχνες στις Κάννες. «Ευχαριστώ την κριτική επιτροπή για αυτό το ωραίο δώρο» είπε ο Έλληνας σκηνοθέτης παραλαμβάνοντας το βραβείο του ενώ η Ράμσεϊ δήλωσε πολύ συγκινημένη για τη βράβευσή της.

Το “Sacred Deer” φαίνεται να είναι μια ταινία πολύ πιο σκοτεινή από τον "Αστακός" στην οποία πρωταγωνιστούσε πάλι ο Κόλιν Φάρελ.

Το "Sacred Deer" παρουσιάζει τον Φάρελ ως καρδιακό χειρουργό ο οποίος, στην αρχή της ταινίας, έχει μια μυστηριώδη σχέση με ένα έφηβο αγόρι. Καθώς η οικογενειακή του ζωή καταστρέφεται, αναγκάζεται να κάνει μια αδύνατη επιλογή, τη "θυσία" που αναφέρεται στον τίτλο της ταινίας...

"Είναι μια ενδιαφέρουσα, ενοχλητική, διασκεδαστική διαστροφή σε κάτι που θα μπορούσε να είναι ένα συμβατικό θρίλερ από τη δεκαετία του 1970 ή του ’80 ή ακόμα και ένας εφιάλτης από τα 90s" γράφει ο Peter Bradshaw του Guardian για το "Sacred Deer" το οποίο είπε διερεύνησε "το δικό του ξεχωριστό φάσμα παράξενων".

Ο Λάνθιμος δήλωσε πως στόχος του ήταν να δημιουργήσει μία κωμωδία αλλά και μία ταινία τρόμου ταυτοχρόνως. «Η δημιουργία μιας ταυτοχρόνως αστείας, τρομακτικής και βίαιης ταινίας ήταν ο στόχος μου σε όλες τις δουλειές μου» αναφέρει ο Έλληνας σκηνοθέτης στο Reuters.

Στο τέλος της συνέντευξης, ο Φαρέλ έδειξε την αίθουσα που προβάλλονταν το “Sacred Deer” και με χιουμοριστική διάθεση είπε: «Βασανίζονται άλλοι 800 άνθρωποι αυτή τη στιγμή» 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ