2ο TEDxChalkida- Είμαι ομιλήτρια & σας περιμένω- Πρόοδος, δυναμική, έκφραση, γνώση, καλλιτεχνική δημιουργία

Παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα 22 Μαΐου, σε μία πολύ όμορφη εκδήλωση στο Κόκκινο Σπίτι, οι ομιλητές του 2ου TEDxChalkida που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Μαΐου στις 15:30 στο Μέγαρο Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας. 

Με βασικό σύνθημα τη λέξη «Εξέλιξη» νέοι και νέες εθελοντές βρέθηκαν σήμερα στο Κόκκινο Σπίτι, μέρος που όπως είπε ο Ηρακλής Μπουραντάς δεν είναι τυχαίο, αφού πρόσφατα πραγματοποιήθηκε και η δράση καθαρισμού του από τα γκράφιτι που «κοσμούσαν» τους τοίχους του.

Βασικός ομιλητής της σημερινής εκδήλωσης ήταν ο Ηρακλής Μπουραντάς ο οποίος αφού καλωσόρισε όλους όσους βρέθηκαν σήμερα στο Κόκκινο Σπίτι στη σύντομη τοποθέτησή του είπε: «Άλλο ένα TedxEvent πραγματοποιείται στην πόλη της Χαλκίδας για ακόμα μία χρονιά. Από το περσινό αποκομίσαμε πολύ θετικά σχόλια και η εθελοντική ομάδα μας μεγάλωσε αρκετά. Πέρσι η θεματική μας ήταν διαδρομές. Φέτος η θεματική μας είναι εξέλιξη. Η εξέλιξη σαν λέξη δηλώνει δυναμική, δηλώνει πρόοδο, καλλιτεχνική δημιουργία, γνώση και έκφραση είναι μερικά χαρακτηριστικά των ομιλητών μας. Πολλοί λένε ότι το TedxEvent είναι μόνο μία ημέρα. Όχι, το TEDxEvent είναι μία διαδρομή 365 ημερών με προσωπική δουλειά των εθελοντών μέρα και νύχτα.  Είναι μια σειρά δράσεων όπως ήταν η εθελοντική δράση «Stop Vandalism» στο Κόκκινο Σπίτι ή η καταδυτική προσπάθεια ατόμων με ειδικές ανάγκες. Πραγματικά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που βοηθήσατε να γίνει αυτό το event και τα λέμε το Σάββατο 27 Μαΐου και από κοντά στις 15:30 στο Μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας». 

Ακολούθησε ένα βιντεάκι από το περσινό TedxEvent και έπειτα το λόγο πήρε ο Χρήστος Μούσιος, ο οποίος παρουσίασε τους ομιλητές του φετινού event. Οι ομιλητές του φετινού event είναι οι Ευάγγελος Ελευθερίου, Κατερίνα Πάστρα, Δημήτρης Κερίδης, Νίκη και Ζωή Μοσκοφόγλου, Βασιλική Μυλωνά, Εμμανουήλ Γιαννακουδάκης, Θεόδωρος Παπαλουκάς, Σταύρος Μεσσίνης, Ειρήνη Νικολοπούλου, Στυλιανός Λαγαράκης, Θεόδωρος Παπαλουκάς, Αντώνης Βλάχος και Ιάκωβος Απέργης, ενώ παρουσιαστής του φετινού TEDxEvent θα είναι ο Χρήστος Κιούσης. 

Με το πέρας της παρουσίασης το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο οποίος στην τοποθέτησή του ανέφερε: «Εγώ αυτό που θέλω να πω με βάση τόσο το φετινό όσο και το περσινό TEDxEvent είναι ότι όλοι μας πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την πραγματικότητα και να φύγουμε εξω από τα στερεότυπα και πιο αισιόδοξα να πραγματοποιήσουμε αυτά που ονειρευόμαστε. Αυτό που θέλετε, αυτό που ονειρεύεστε να το τολμήσετε και θα το πετύχετε. Αυτή είναι η φιλοσοφία του TEDx.

Κοιτώντας το περσινό βίντεο το ενδιαφέρον μου επικεντρώθηκε ξανά στο κύριο Κούκη ο οποίος ξεκίνησε από μία φτωχή οικογένεια σε ένα σπίτι που τώρα στεγάζει το Δημαρχείο στη Ληλαντίων, με όνειρο να γίνει αυτοδημιούργητος και έγινε ένας από τους κορυφαίους μάνατζερ. Αυτό που δείχνει λοιπόν το TEDx δεν είναι μία επιστημονική προσέγγιση αλλά η ανάλυση του βιώματος του καθενός για να κάνει αυτό που θέλει. Να έχει ένα στόχο, ένα όραμα και σίγουρα θα το πετύχει. Πιστεύω ότι και φέτος η διοργάνωση θα είναι πολύ επιτυχημένη. Καλή επιτυχία».

Τέλος το λόγο έλαβε και η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Λίλιαν Ζλακώνη η οποία ανέφερε ότι η Χαλκίδα όλα αυτά τα χρόνια ήταν μία πόλη που κοιμόταν και τώρα άρχισε να ξυπνάει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ζω μέσα από τα νιάτα και τα νιάτα έχουν μία ιδιαίτερη μυρωδιά. Αν πριν χρόνια μου έλεγαν να φτιάξω μία γελοιογραφία για τη Χαλκίδα, θα έφτιαχνα ένα Μεξικάνο που θα απολάμβανε τη μεσημεριανή σιέστα του με φόντο τη Χαλκίδα και θα έλεγε: «ησυχία, αυτή η πόλη κοιμάται».  Όμως τα τελευταία χρόνια η πόλη έχει αρχίσει να ξυπνάει και έρχεστε και εσείς να το δείξετε με μία μεγάλη πέτρα που ρίχνετε στη λίμνη και ταράσσοντας τα ήρεμα νερά. Πέρσι δε σηκώθηκα από την καρέκλα μου σε όλη τη διάρκεια του Event και δε θα το κάνω ούτε και φέτος. Το Ted είναι δράση, αισιοδοξία, νιάτα και σας ευχαριστούμε όλοι από καρδιάς».

Με το τέλος του Event οι παριστάμενοι απόλαυσαν κρασί και πίτσα συζητώντας τις τελευταίες λεπτομέρειες με φόντο το Κόκκινο Σπίτι. 

Από eviaportal.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ