«Σε παρακολουθώ» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στον Αλέξη Τσίπρα: Τετ-α-τετ με Τρυντώ & Τερέζα Μέι

Ολιγόλεπτη συνομιλία είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. 

«Σε παρακολουθώ» είπε ο αμερικανός πρόεδρος στον Αλέξη Τσίπρα. «Ανακάμπτετε και αυτό είναι εκπληκτικό» πρόσθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα με υπέροχους ανθρώπους».





«Είχα σήμερα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη Σύνοδο των Βρυξελλών» έγραψε ο πρωθυπουργός στο twitter.

Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε για αρκετή ώρα με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι και με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Συνομιλίες είχε και με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου, είχε επίσης συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογο του Έντι Ράμα, στον οποίο επισήμανε τη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στη σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων και την ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η ρητορική και οι εθνικιστικές πρακτικές στην «ευρύτερη περιοχή μας» πρέπει να ξεπεραστούν προς όφελος των δημοκρατικών αρχών και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου.Ο Πρωθυπουργός είχε ακόμη ολιγόλεπτες συναντήσεις με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε και τον Καναδό ομόλογό του.

 

 

Συνομίλησε επίσης με την πρόεδρο της Κροατίας Κολίντα Γκράμπαρ - Κιτάροβιτς, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ