Live από Βρυξέλλες: Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ παρουσία Ντόναλντ Τραμπ & Αλέξη Τσίπρα

Η σύνοδος του ΝΑΤΟ θα είναι η πρώτη όπου θα μετάσχει ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. 

Τον Αμερικανό πρόεδρο υποδέχθηκαν ήδη στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. 

Ήταν η πρώτη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία έχει επικρίνει έντονα στο παρελθόν.

Η Κομισιόν ελπίζει ότι θα καταφέρει να πείσει τον Τραμπ να επανέλθει στην απόφασή του για την Συμφωνία ΤΤΙΡ, την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ, μετά τις απειλές του αμερικανού προέδρου περί προστατευτισμού. Είναι αλήθεια ότι ο Τραμπ ποτέ δεν υλοποίησε τις απειλές ότι θα φορολογήσει τα μεξικανικά και καναδικά προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ, οπότε οι Βρυξέλλες διατηρούν ακόμη κάποιες ελπίδες.

Τραμπ και Ευρωπαίοι συμφώνησαν για το θέμα της Ουκρανίας και για τις κυρώσεις εναντίον της Μόσχας. «Δεν είμαι 100% σίγουρος ότι έχουμε κοινή θέση σχετικά με την Ρωσία», δήλωσε, ωστόσο, ο Τουσκ, μετά την συνάντηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας προσδοκά, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, να εκμεταλλευτεί τις ολιγόλεπτες επαφές με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, και κυρίως με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Επιδιώκει να επαναλάβει την ανάγκη επίτευξης μίας συνολικής, καθαρής λύσης και να μεταφέρει τις θέσεις της κυβέρνησης.

Δείτε σε απευθείας μετάδοση τη Σύνοδο του Νάτο στις Βρυξέλλες.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ