Φωτό, Βίντεο - Συγκίνηση: Οι 82 μαθήτριες που απελευθερώθηκαν από την Μπόκο Χαράμ στην αγκαλιά των γονιών τους

Ογδόντα δύο νιγηριανές μαθήτριες που απελευθερώθηκαν έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια στην αιχμαλωσία της τρομοκρατικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, επανασυνδέθηκαν με τις οικογένειές τους το Σάββατο. 

Οι μαθήτριες βρέθηκαν και πάλι στην αγκαλιά των γονιών τους οι οποίοι τώρα αγωνιούν να διαπιστώσουν ποσό βαθιές είναι ο πληγές που άφησε η ομηρία των εξτρεμιστών στα παιδιά τους.   

Οι σκηνές ήταν συγκινητικές καθώς τα μέλη οικογενειών έψαχναν μέσα στο πλήθος με δάκρυα στα μάτια και έπεφταν στην αγκαλιά των κοριτσιών.   

Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images

«Είμαι πραγματικά ευτυχής σήμερα», δήλωσε ο Godiya Joshua, του οποίου η κόρη Esther ήταν μεταξύ εκείνων που απελευθερώθηκαν. «Είμαι πολύ χαρούμενος και ευχαριστώ τον Θεό», πρόσθεσε.   

Οι οικογένειες επανενώθηκαν στην πρωτεύουσα Αμπούτζα, ενώ η απελευθέρωση ομήρων χαρακτηρίζεται ως μεγαλύτερη από την απαγωγή 276 μαθητών από το οικοτροφείο τους στο Τίμποκ το 2014.   

Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images

Πέντε διοικητές της Μπόκο Χαράμ ανταλλάχθηκαν για να κλείσει η συμφωνία που προσέφερε την ελευθερία των κοριτσιών και η κυβέρνηση της Νιγηρίας δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει περαιτέρω ανταλλαγές για να φέρει πίσω και τα υπόλοιπα 113 κορίτσια που είναι στα χέρια της οργάνωσης.

«Έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτήν την κυβέρνηση - σίγουρα θα διασώσουν τα υπόλοιπα κορίτσια και θα μας τα φέρουν πίσω ζωντανά», δήλωσε ο Yakubu Nkeki, ηγέτης της κοινότητας, σύμφωνα με το New York Times.   

Η απαγωγή είχε προκαλέσει τον αποτροπιασμό της διεθνούς κοινότητας, ενώ είχε ξεκινήσει και παγκόσμια εκστρατεία με το σύνθημα #bringbackourgirls (φέρτε πίσω τα κορίτσια), την οποία είχε υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, και η Μισέλ Ομπάμα.   

Είκοσι ένα κορίτσια είχαν αφεθεί ελεύθερα τον Οκτώβριο, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που είχε επιτευχθεί από τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού. Άλλες έχουν δραπετεύσει ή έχουν διασωθεί.  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ