Φωτό από την εξόδιο ακολουθία του Αριστείδη Αλαφούζου: Σήμερα η κηδεία στη Σαντορίνη

Χθες Πέμπτη,  εψάλη η νεκρώσιμη ακολουθία στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αεροπαγίτου στο Κολωνάκι.
 

Ο Αριστείδης Αλαφούζος βρέθηκε χθες το μεσημέρι περιτριγυρισμένος απ’ όλους τους αγαπημένους, τους πλησίους, τους συνεργάτες, τους συντοπίτες, τους συνοδοιπόρους. 

 Η οικογένεια με τα παιδιά του, τον Γιάννη και τον Θέμη, και τα εγγόνια του, από τον νεαρό Αριστείδη Ιω. Αλαφούζο έως το μικρότερο μέλος της οικογενείας, την Εμίλια Θ. Αλαφούζου, σύσσωμη η δημοσιογραφική ομάδα της «Καθημερινής» και του ΣΚΑΪ, οι εργαζόμενοι στη ναυτιλιακή επιχείρηση και στα καράβια του, παρευρέθηκαν για να πουν το τελευταίο αντίο σε μια σπουδαία προσωπικότητα. 

Η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, τους πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά, Κώστα Καραμανλή και Λουκά Παπαδήμο, τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, τη Φώφη Γεννηματά, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Δημήτρη Καμμένο των ΑΝΕΛ και τον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, τους αντιπροέδρους της Ν.Δ. Αδωνι Γεωργιάδη και Κωστή Χατζηδάκη, τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Θόδωρο Ρουσόπουλο, την Αννα Διαμαντοπούλου, τον δήμαρχο Σαντορίνης Νικόλαο Ζώρζο, τον πρώην υπουργό Γιάννη Παλαιοκρασσά, τον Δημήτρη Σιούφα, τον περιφερειάρχη Κωστή Μπακογιάννη, τον Νίκο Κωνσταντόπουλο κ.ά.

Ο Θόδωρος Βασιλάκης, ο Αχιλλέας και η Κωστάντζα Κωνσταντακοπούλου, ο Δημήτρης Κοπελούζος, ο Γιώργος Μπόμπολας, ο Δήμος Μαντζούνης, ο Βασίλης Ράπανος και ο Γιώργος Αρώνης από την Alpha, ο πρόεδρος της Ενωσης Τραπεζών Νίκος Καραμούζης, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, εκπρόσωποι της κινεζικής πρεσβείας, μεταξύ άλλων, παρέστησαν χθες για το ύστατο χαίρε στον Αριστείδη Αλαφούζο, ο οποίος πίστευε πάντα στο «fair play» και δεν λογάριαζε τίποτα μπροστά στο αίσθημα του δικαίου και του σωστού. Στην εκκλησία, όμως, βρέθηκαν και όλοι οι αγαπημένοι φίλοι του Αριστείδη Αλαφούζου, όπως η οικογένεια Κοντέλη, η Μαργαρίτα Σαμούρκα, η Ξένια Γκρος, η Βάλια Ρόζη, ο καθηγητής κ. Ντούμας και η Καίτη Τζιτζικώστα, η επικεφαλής της ελληνικής επιτροπής της UNESCO.

Η ταφή του θα γίνει σήμερα στον αγαπημένο του τόπο την Οία, παρουσία οικογενειακού, φιλικού κύκλου και λίγων συνεργατών. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ