Στ. Μαλέλης: «Ο βασιλιάς είναι γυμνός και κυρίως μόνος»

Σε ένα χρόνο, ίσως λίγο παραπάνω θα έχουμε εκλογές. Την επόμενη μέρα των εκλογών θα καταλάβουμε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός και κυρίως μόνος!
 

Η παρακμή του ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει ταυτόχρονα παρακμή της Αριστεράς; Παρακολουθώ με ιδιαίτερη προσοχή τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού τις τελευταίες μέρες. Τα μηνύματα που εκπέμπονται είναι θολά.

Κατ’ αρχήν τα μέτρα και το χρέος, το πλεόνασμα που τώρα είναι καλό αλλά κάποτε ήταν κακό, οι μεγάλοι και απέραντοι δρόμοι, η μεγάλη έξοδος των ευτυχισμένων Ελλήνων, ο παράδεισος στον οποίο ζούμε, η διαπλοκή και η διαγραφή των προστίμων για την φοροδιαφυγή. Όλα αυτά συνθέτουν το πάζλ της αντιφατικότητας της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το «θα ψηφίσουμε τα μέτρα αλλά θα τα ξεψηφίσουμε εάν δεν πάρουμε το χρέος» είναι μνημείο φαρισαϊσμού.Θα μείνω σε κάποια συμπεράσματα που έχω βγάλει από τις πρωθυπουργικές παρεμβάσεις.

Η σκέψη και οι ενέργειες του κ. Τσίπρα δεν καθοδηγούνται από ΚΑΜΙΑ ιδεολογία. Σκληρά μέτρα για το λαό αλλά συσσίτια για τους φτωχούς, ξεπούλημα της δημόσια περιουσίας προνόμια για αμφιβόλου ποιότητας επιχειρηματίες. Οριζόντια αντιλαϊκά μέτρα, υπόγεια παιχνίδια με παλιούς συστημικούς ολιγάρχες.

Εάν κάποιος μου έλεγε να χαρακτηρίσω την πολιτική αυτή θα χρησιμοποιούσα τον τίτλο της πετυχημένης εκπομπής ότι νάναι.. Ο κ. Τσίπρας τον τελευταίο καιρό δείχνει νευρικός και αδιάβαστος. Κάνει παιδαριώδη λάθη – 42 φορές περισσότερα μέτρα – λέει συνεχόμενα ψέματα, κάτι βέβαια συνηθισμένο, δίνει επιδόματα που έχουν δοθεί κάνει κουτοπονηριές και μπερδεύει τα υπουργεία της... Γερμανίας.

Δείχνει μόνος. Σαν να μην υπάρχει μία συγκεκριμένη ομάδα συνεργατών να τον στηρίξει με στοιχεία που θα τεκμηρίωνε τις θέσεις του, εάν βέβαια ήταν εφικτό κάτι τέτοιο. Κάποιοι προφανώς τον εγκατέλειψαν μην αντέχοντας τον αμοραλισμό του.

Είναι προφανές ότι ο κ Τσίπρας δεν έχει πλέον κόμμα. Δεν υπάρχει ο μηχανισμός κριτικής, πολιτικής δημιουργίας αλλά και το μέσο που δίνει το ιδεολογικό στίγμα της κυβέρνησης.

Ο Τσίπρας έχει ΜΟΝΟ μια ηγετική ομάδα, και κάποιες δεκάδες στελεχών που τον στηρίζουν με πλήρη ιδιοτέλεια. Έχει μια κοινοβουλευτική ομάδα που ψελλίζει ασυναρτησίες παρατείνοντας την αμοιβή της και έναν κοινοβουλευτικό εταίρο που ετοιμάζεται να κάνει ρεσάλτο σε άλλες θάλασσες.

Τι εκφράζει ο κ. Τσίπρας εκτός από τον ίδιο; Μια παρέα στελεχών γαντζωμένων στην εξουσία, πλήρως αποϊδεολογικοποιημένων που με την ίδια ευκολία που στηρίζουν τον Μαδούρο, ξεσκονίζουν την Μέρκελ και τον Σόιμπλε.

Που με τον ίδιο τρόπο που μιλούν – όχι πολύ τελευταία – για την αριστερά, μιλούν για το ξεπούλημα του Δημοσίου και τα νέα διόδια. Μύλος. Δεν είναι πια αριστερά, δεν καν ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν καμιά κοινωνική αναφορά, δεν  εκφράζουν κανέναν. Παίζουν ακόμη δημαγωγικά λαϊκίστικα παιχνίδια για να κρύψουν την πολιτική τους γύμνια.

Σε ένα χρόνο, ίσως λίγο παραπάνω θα έχουμε εκλογές. Την επόμενη μέρα των εκλογών θα καταλάβουμε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός και κυρίως μόνος!

Άρθρο του Σταμάτη Μαλέλη στο skai.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ