Φώτο- Βίντεο από την πρεμιέρα Μακρόν- Μέρκελ: Η Ευρωζώνη θέλει φρέσκο χρήμα για ιδιωτικές & δημόσιες επενδύσεις

Στο Βερολίνο μετέβη χθες ο Εμανουέλ Μακρόν , την πρώτη ημέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, για συζητήσεις σχετικές με την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής συνεργασίας

Πλήθος είχε συγκεντρωθεί έξω από την καγκελαρία για την υποδοχή του  νέου Προέδρου της Γαλλίας,  Εμανουέλ Μακρόν. 

Sean Gallup/Getty Images

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου, Μέρκελ και Μακρόν τόνισαν ότι θα εργαστούν για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνεργασίας, ακόμη και αν αυτό απαιτήσει αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών.

«Από τη σκοπιά της Γερμανίας, μπορούν να αλλάξουν οι συνθήκες. Πρώτα ας δούμε σε ποια κατεύθυνση και εν συνεχεία είμαι έτοιμη να το κάνω», σημείωσε η Μέρκελ.

 

 

«Χρειάζεται βαθιά επαναθεμελίωση της Ευρώπης, στη βάση του σεβασμού και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης. H εμπιστοσύνη θα βασιστεί στις βαθιές μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμόσω και οι οποίες είναι σημαντικές και για τη Γαλλία αλλά και για τις σχέσεις μας με τη Γερμανία», δήλωσε ο Μακρόν.

Ερωτηθείς αν είναι υπέρ των ευρωομολόγων, ο Μακρόν είπε ότι «αυτό που χρειάζεται η Ευρωζώνη είναι νέο φρέσκο χρήμα, ώστε να ενισχυθούν οι ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις. Δεν είμαι υπέρ της αμοιβαιοποίησης παλαιών χρεών, γιατί χάνεται η υπευθυνότητα. Αλλά πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει επενδυτικό σχέδιο για το μέλλον, όχι για το παρελθόν».

Axel Schmidt/ Getty Images

Η Μέρκελ ούτε απέρριψε ούτε καλωσόρισε την πρόταση αυτή. Μετά τη δεινή ήττα των Σοσιαλδημοκρατών στις τοπικές εκλογές της Ρηνανίας και την επισφράγιση της πολιτικής επικυριαρχίας των Χριστιανοδημοκρατών, η Αγκελα Μέρκελ θα έχει όλο τον χρόνο να εξετάσει την απάντησή της.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ