Good news: 600 έργα τέχνης μετατρέπουν σε τεράστια γκαλερί το Υπουργείο Παιδείας

Οι όροφοι του Υπουργείου Παιδείας έχουν μετατραπεί σε μία υπέροχη γκαλερί έργων σύγχρονης τέχνης.

Συγκεκριμένα 600 έργα τέχνης από την συλλογή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), στολίζουν πλέον τους τοίχους του Υπουργείου στο Μαρούσι.

Η έκθεση των έργων ξεκινά από το εντυπωσιακό ισόγειο του υπουργείου Παιδείας και κοσμεί όλους τους ορόφους του τριώροφου κτιρίου, ακόμη και έξω από το λεγόμενο «μπούνκερ», όπως ονομάζουν κάποιοι τους χώρους όπου κάθε χρόνο, στη διάρκεια των Πανελληνίων Εξετάσεων, πανεπιστημιακοί και καθηγητές σχολείων «κλειδώνονται» για να επιλέξουν τα θέματα των εξετάσεων, απομονωμένοι και σε άκρα μυστικότητα για τη διατήρηση του αδιάβλητου.

Συνολικά 600 έργα

«Στους τρεις ορόφους του κτιρίου φιλοξενούνται περίπου 600 έργα, εκ των οποίων 70 γλυπτά και τα υπόλοιπα πίνακες και εγκαταστάσεις», αναφέρει στην "Καθημερινή" ο Περικλής Αντωναρόπουλος, ζωγράφος και στέλεχος της ΑΣΚΤ. 


Τα έργα, αποφοίτων παλαιότερων και νεότερων ετών, ανήκουν στην Πινακοθήκη της Σχολής, η συλλογή της οποίας περιλαμβάνει περίπου 9.000 έργα.

Για τις 25 Μαΐου, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προγραμματίζει τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης, την οποία θα μπορούν να επισκεφθούν ελεύθερα πολίτες, εκπαιδευτικοί και, φυσικά, μαθητές. 

«Η προσπάθειά μας είναι να συνδέσουμε την εκπαίδευση με την τέχνη. Αλλά ας μην το παραβλέπουμε και αυτό.

Κοιτάξτε πόσο εντυπωσιακά αλλάζει η όψη ενός δημόσιου κτιρίου όταν οι τοίχοι του κοσμούνται από έργα τέχνης», αναφέρει στην εφημερίδα ο αρμόδιος γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιάννης Παντής.

Το πρώτο ανάλογο πιλοτικό πρόγραμμα έλαβε μέρος τον Νοέμβριο του 2012 στο υπουργείο, με τον τότε υπουργό Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και αρμόδιο υφυπουργό Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, όταν παρουσιάστηκαν 92 έργα ζωγραφικής και γλυπτικής.

Στόχος είναι, σε συνεργασία με την ΑΣΚΤ, η έκθεση να αποκτήσει μονιμότητα και προβλέπεται τα έργα να ανανεωθούν ύστερα από μια πενταετία.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό και οι ώρες λειτουργίας προβλέπεται να είναι από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου, στις 2 το μεσημέρι.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ