Αποκλ. Φωτό: Το εστιατόριο Evi Evane της Ντίνας Νικολάου στο Παρίσι πήρε το πρώτο βραβείο ξένης κουζίνας στην Γαλλία

Πρώτο βραβείο για το Εvi Evane από τον γαστρονομικό οδηγό Pudlo Paris

Από το Παρίσι στην Αθήνα και από την βράβευση του εστιατορίου Evi Evane ξένης κουζίνας στο Yoleni's.

H σεφ μας Ντίνα Νικολάου με μεγάλη χαρά και περηφάνια για τη μέγιστη διάκριση του εστιατορίου Evi Evane που διατηρεί με την αδερφή της στο Παρίσι.

Το eirinika εξασφάλισε αποκλειστικές φωτογραφίες από την χαρούμενη τελετή, όπου το Evi Evane ανακηρύχθηκε το καλύτερο εστιατόριο ξένης κουζίνας στη Γαλλία, από τον γαστρονομικό οδηγό Pudlo Paris

To αγαπημένο «παιδί» της Ντίνας και της Μαρίας Νικολάου, «Evi Evane», ήταν η επιλογή του Gilles Pudlowski, δημιουργού του γαλλικού οδηγού γαστρονομίας, Pudlo Paris, ως το καλύτερο εστιατόριο ξένης κουζίνας στο Παρίσι.

Mια εξαιρετική διάκριση που τιμά όλη την ομάδα που εργάζεται στο εστιατόριο και προσπαθεί να κάνει την ελληνική κουζίνα αλλά και, τα ελληνικά, τοπικά προϊόντα γνωστά στο εξωτερικό.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαΐου, στο κατάμεστο Four Seasons Hotel George V, στο κέντρο του Παρισιού, παρουσία πολλων διασήμων της γαλλικής γαστρονομίας. 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο έλληνας πρόξενος στη Γαλλία, Ιάσονας Καστελάκης.

Το εστιατόριο προλόγισαν ο Gilles Pudlowski, αλλά και ο Ανδρέας Μαυρομάτης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου Mavromatis.

Ο Gilles Pudlowski, θέλοντας να τιμήσει το Evi Εvane, γράφει στην προσωπική του ιστοσελίδα: 

«Στην καρδιά της Saint-Germain, οι αδερφές Ντίνα και Μαρία Νικολάου, που έχουν αναλάβει την κουζίνα και την σάλα αντίστοιχα, έστησαν μια ταβέρνα την οποία μετέτρεψαν σε μια διακριτική ελληνική γαστρονομική πρεσβεία. 

Τα καλύτερα ελαιόλαδα, κρασιά από την Πελοπόννησο και τα νησιά, κλασικές και comfort συνταγές που αποθεώνουν επιδέξια την ελληνική παράδοση με τη σοφία, τη σεμνότητα και τον ενθουσιασμό που της αρμόζει.

Εμπιστευτείτε τις προτάσεις ημέρας και γευτείτε το φίνο πουρέ ρεβιθιών σερβιρισμένο με χταπόδι κονφί και φράουλες, και τον ταραμά, που είναι ο καλύτερος του Παρισιού, το αβγοτάραχο με ξύσμα λεμονιού, τους ντολμάδες με αμπελόφυλλα γεμιστά με ρύζι και σταφίδες, τις λιαστές ντομάτες και το ελληνικό γιαούρτι και φυσικά τους υπέροχους μπακαλιαροκεφτέδες που είναι το τέλειο ορεκτικό για να μοιραστείτε με την παρέα σας. Εν συντομία, συνδυασμένα με ένα ποτηράκι ούζο για καλωσόρισμα, ιδού ένας χώρος που θα σάς διακτινίσει ευθύς στις Κυκλάδες».

Η Ντίνα Νικολάου αμέσως μετά την βράβευση, ευχαρίστησε τους ανθρώπους της που εργάζονται σκληρά προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο και τόνισε τα εξής: 

«Ο γαστρονομικός τουρισμός ξεκινά από τη χώρα προέλευσης των ταξιδιωτών και σκοπός μας είναι να προϊδεάζουμε θετικά και να “εκπαιδεύσουμε” τους μελλοντικούς επισκέπτες της Ελλάδας για το τι πρόκειται να δοκιμάσουν σε ελληνικό έδαφος ώστε να έχουν μέτρο σύγκρισης και άποψη ενώ όταν επιστρέφουν, είμαστε εδώ για να “ενεργοποιούμε” τη νοσταλγία και τις γευστικές τους αναμνήσεις.

Στο εστιατόριο εξάλλου δουλεύουμε ελληνικά προϊόντα με τα οποία συστήνουμε τις ελληνικές γεύσεις στο γαλλικό κοινό.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης μάλιστα προσφέραμε μερικές αντιπροσωπευτικές νοστιμιές (ελαιόλαδο, ελιές, μέλι, μπίρα, καφέ) που ήταν ευγενική χορηγία των προμηθευτών – και σημαντικών υποστηρικτών μας – στους δημοσιογράφους και ανθρώπους του χώρου της γαστρονομίας. 

Είναι πολύ σημαντική για όλους μας αυτή η διάκριση και μάς δίνει δύναμη να συνεχίσουμε», μάς είπε μετά τη βράβευση η Ντίνα Νικολάου.

Οι γαστρονομικές ανησυχίες της Ντίνας Νικολάου, ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. 

Παρόλο που ξεκίνησε την σταδιοδρομία της σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος της για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία την έκαναν να αλλάξει ρότα στην ζωή της.

Ξεκίνησε τις σπουδές της στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre».

Η Ντίνα Νικολάου μαζί με την αδερφή της Μαρία

Στο Παρίσι με την αδελφή της, Μαρία, δημιούργησαν το Evi Evane υπερασπιζόμενες με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. 

Το εστιατόριο Evi Evane στο Παρίσι.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα του εστιατορίου evievane.com, καθώς και την σελίδα της Ντίνα Νικολάου.