Made in Greece το e-table: Κλείνετε εστιατόρια από το κινητό σας!

Με το e-table οι χρήστες μπορούν να ανακαλύπτουν εστιατόρια και να πραγματοποιούν την κράτησή τους όλο το 24ωρο!
 

Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη πλατφόρμα ηλεκτρονικών κρατήσεων σε εστιατόρια στην Ελλάδα και στην Κύπρο, η οπία αριθμεί περισσότερα από 1.600 συμβεβλημένα εστιατόρια και έχει εξυπηρετήσει μέχει και σήμερα πάνω από 300.000 πελάτες.

Στο e-table, το οποίο είναι διαθέσιμο σε windows, iOS και Android, οι χρήστες μπορούν να ανακαλύπτουν νέα εστιατόρια, ταβέρνες και μεζεδοπωλεία στις μεγαλύτερες πόλει και από εκεί να κάνουν την κράτησή τους όλο το 24ωρο. 

Επιπλέον, οι χρήστες απολαμβάνουν ειδικές εκπτώσεις και προσφορές σε πολλά εστιατόρια. 

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως με την εξαγορά του δημοφιλέστερου site κριτικών, ask4food.gr, τον Σεπτέμβριο του 2016, το e-table.gr έγινε και επισήμως ένας από τους σημαντικότερους online «παίκτες» στον χώρο της εστίασης. Αυτή τη στιγμή τα δύο site έχουν συνδυαστικά περισσότερες από 700.000 επισκέψεις κάθε μήνα, ενώ στις περισσότερες αναζητήσεις εστιατορίων σε μηχανές αναζήτησης είναι στα πέντε κορυφαία αποτελέσματα.

Η χρηματοδότηση που έχει λάβει η εταιρεία ανέρχεται συνολικά στο 1,5 εκατ. ευρώ με βασικό επενδυτή στον τελευταίο γύρο το VentureFriends, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τον τρίτο χρόνο λειτουργία της, το e-table.gr εμφανίζει ρυθμό ανάπτυξης της τάξεως του 100% σε ετήσια βάση.

Πως γεννήθηκε η ιδέα το e-table
Το e-table γεννήθηκε ως ιδέα το 2011 από τους Γιώργο Αρφαρά και Κωνσταντίνο Σαριδάκη. Όπως θυμάται ο πρώτος, «ένα Σάββατο απόγευμα προσπαθήσαμε να κλείσουμε δια τηλεφώνου ένα τραπέζι σε κάποιο εστιατόριο.

«Κάναμε πολλές αποτυχημένες προσπάθειες μέχρι να τα καταφέρουμε και αυτό μας ώθησε να αναρωτηθούμε σχετικά με το τι γίνεται στο εξωτερικό και το εάν το διαδίκτυο μπορεί να βοηθήσει στην περίπτωση αυτή. Σε λίγη ώρα είχε μπει ήδη ο σπόρος στο μυαλό μας για το e-table».

Βέβαια, από την ιδέα μέχρι την υλοποίηση, τα πράγματα δεν ήταν απλά. «Μέχρι να ξεκινήσει τη λειτουργία του το e-table χρειάστηκε να παραιτηθούμε από τις μόνιμες εργασίες μας, να αναλάβουμε ρίσκα, να αναπτύξουμε μόνοι μας το πρωτότυπο προϊόν και να αναζητήσουμε χρηματοδότηση», θυμάται ο κ. Σαριδάκης σύμφωνα με την imerisia.gr

Σχέδια για το μέλλον
Τα σχέδια της εταιρείας για το άμεσο μέλλον περιλαμβάνουν επενδύσεις στις υποδομές αλλά και επέκταση. «Πρόσφατα επεκταθήκαμε στην Κύπρο με τα πρώτα 80 εστιατόρια σε Λευκωσία, Λάρνακα και Λεμεσό.Υπάρχουν σκέψεις για επέκταση και σε άλλη χώρα της ΝΑ Ευρώπης, όπως η Ρουμανία, αλλά θέλουμε να περιμένουμε λίγο ακόμα», επισημαίνει ο κ. Σαριδάκης.

«Για την ώρα δουλεύουμε πολύ στην επόμενη γενιά του site αλλά και των apps μας που θα είναι διαθέσιμα μέσα στο 2017 με νέα χαρακτηριστικά αλλά και πολύ καλύτερη εμπειρία χρήσης.

Παράλληλα σύντομα σκοπεύουμε να λανσάρουμε και ένα σύστημα διαχείρισης τραπεζιών (table management) για τα εστιατόρια. Η εφαρμογή θα «τρέχει» σε tablets και θα δίνει τη δυνατότητα στα συνεργαζόμενα εστιατόρια να αναβαθμίσουν σημαντικά το επίπεδο εξυπηρέτησης των πελατών τους, αλλά και να διαχειρίζονται πολύ πιο εύκολα και αποδοτικά όλες τους τις κρατήσεις».

Δείτε πως λειτουργεί το e-table.gr!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ