Στέλιος Κιαγιαδάκης: "Δεν με άλλαξε σαν άνθρωπο το ατύχημα - Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν ποτέ!"

Πριν από έναν περίπου χρόνο, η Κρήτη ολόκληρη «πάγωσε» στο άκουσμα της είδησης για τον σοβαρό τραυματισμό του.

Σήμερα, έχοντας πλέον σε σημαντικό ξεπεράσει την σοβαρή αυτή περιπέτεια, ο πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης Στέλιος Κιαγιαδάκης, μιλά για όλους και για όλα, για το μέλλον του Ομίλου, τα σημαντικότερα γεγονότα των 27 χρόνων που ό ίδιος βρίσκεται στο τιμόνι του, αλλά και για τους πολιτικούς του νησιού. 

Για μια ακόμη φορά, ο «Στελιανός» μιλά από καρδιάς και χωρίς φόβους και μισόλογα, στα «Σελινιώτικα νέα» και στο «Eparxies.gr».

 

-Μετά από όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεστε στο «τιμόνι» του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, αισθάνεστε πως εξακολουθούν να υπάρχουν «απάτητες κορυφές» για το έργο που επιτελεί ο Όμιλος;

Παρόλο που είμαι στο τιμόνι του Ομίλου Βρακοφόρων 27 χρονιά και παρόλο που όλα αυτά τα χρονιά έχουν γίνει παρά πολύ σπουδαία και μεγάλα πράγματα πάντα υπάρχουν «απάτητες» κορφές σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του Ομίλου μας.

 

-Ποια θεωρείτε πως ήταν η σημαντικότερη στιγμή των Βρακοφόρων όλα αυτά τα χρόνια, αν κάποιος σας ζητούσε να την απομονώσετε και γιατί…

Οι σημαντικότερες στιγμές των Βρακοφόρων όλα αυτά τα χρονιά ήταν η εμπλοκή του Ομίλου μας στο δράμα των Ιμίων και η αποστολή στην Κάλυμνο εκείνες τις κρίσιμες ώρες . 

Αξέχαστη παραμένει φυσικά και η συμμετοχή μας στην Κύπρο στις εκδηλώσεις με εκείνο το ιστορικό ταξίδι μετά την δολοφονία των ηρώων Ισαάκ και Σολωμού. 

Οπού και τις δυο περιπτώσεις εμψυχώσαμε στο πολυήμερο αυτό ταξίδι μας τους ακρίτες και τους αδερφούς Κυπρίους . Απομονώνω αυτές τις σημαντικές στιγμές γιατί το θέμα ήταν εθνικό.

 

-Τι σημαίνει για τον απλό Κρητικό, ο «Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης»;

Καθημερινά δέχομαι την καλοπροαίρετη κριτική του κόσμου. Μπορώ με ασφάλεια να πω  ότι ο όμιλος μας είναι στην πρώτη θέση της μεγάλης πλειοψηφίας στην καρδιά των Κρητικών.

-Τι απαντάτε σε όλους αυτούς που κατά καιρούς σας έχουν κατηγορήσει πως χρησιμοποιείτε το «βήμα» του Ομίλου για δική σας προσωπική προβολή;

Τα πρώτα χρονιά η « κατηγορία » αυτή με πείραζε γιατί ήξερα ότι δεν είναι έτσι. 

Θα πω όμως πως δικαιολογημένα το έλεγαν γιατί η προβολή ήταν πολλή μεγάλη και του ομίλου από  εμένα και εμένα από τον όμιλο , οπότε λογικό ήταν κάποιος που δεν ξέρει, να σκέφτεται έτσι.

 

-Πριν από έναν περίπου χρόνο περάσατε μια πάρα πολλή μεγάλη περιπέτεια που είχατε μετά από τροχαίο. Σας άλλαξε ως άνθρωπο και αν «ναι» σε ποιους τομείς επηρεαστήκατε από το ατύχημα;

Πραγματικά ήταν μια πολλή μεγάλη περιπέτεια και για εμένα και για τους γύρω μου. 

Το μεγάλο όμως ενδιαφέρον του κόσμου για την κατάσταση της υγειάς μου με προβλημάτισε παρά πολύ και με δίδαξε ότι πρέπει να συνεχίσω να υπηρετώ τον συνάνθρωπο μου όσο μπορώ. 

Αυτή η ιστορία άφησε πίσω της παρά πολλά συναισθήματα ,καλά και κακά. Δεν νομίζω όμως ότι με άλλαξε σαν άνθρωπο γιατί  οι άνθρωποι δεν αλλάζουν ποτέ έστω και αν έχουν περιπέτειες σαν την δική μου…

-Με δεδομένο ότι είσαστε ένας άνθρωπος που δημόσια –και κυρίως μέσω των μαντινάδων σας- έχετε κάνει πολλές παρεμβάσεις στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Πως σχολιάζετε την σημερινή κατάσταση;

Πραγματικά οι μαντινάδες όλα αυτά τα χρονιά που έχουν ακουστεί κυρίως στις «μεγάλες» πόρτες των Αθηνών ήταν παραινέσεις – παρεμβάσεις στους κατά καιρό κυβερνόντες. 

Δεν είναι τυχαίο ότι παρά πολλοί Έλληνες θυμούνται τις παλαιότερες και περιμένουν τις καινούργιες. 

Η σημερινή κατάσταση δεν αντέχει σχολιασμού , πιστεύω όμως να την σχολιάσει ο απλός κόσμος μέσω του Κρητικού μαντιναδολόγου που είναι και ο εκφραστής της λαϊκής σοφίας.

 

-Ποιος από τους πολιτικούς που όλα αυτά τα χρόνια έχουν επαινέσει τον Όμιλο, έχει προχωρήσει και σε ουσιαστικές κινήσεις για την στήριξη του;

Όλοι σχεδόν οι πολιτικοί όλα αυτά τα χρονιά έχουν επαινέσει τον όμιλο, λίγοι όμως από αυτούς προχώρησαν σε ουσιαστική στήριξη του. Όπως και να έχει όμως τους ευχαριστούμε όλους πολιτικούς και πολίτες που είναι διπλά μας.

 

-Πόσο αντάξιοι της ιστορίας τους αλλά και της ευθύνης που φέρουν στις πλάτες τους, είναι οι πολιτικοί άρχοντες της Κρήτης τα τελευταία χρόνια;

Δεν μπορώ να κρίνω και να πω με σιγουριά ότι οι πολιτικοί άρχοντες της Κρήτης των τελευταίων χρονών είναι αντάξιοι της ιστορίας του νησιού μας και ότι έχουν συναισθανθεί την ευθύνη που φέρνουν τις πλάτες τους.

Τηρουμένων όμως των αναλογιών και των εποχών σίγουρα υπάρχουν αγωνιστές και επιτυχημένοι όπως  υπάρχουν και αυτοί που απέτυχαν!

 

-Κλείστε αυτή τη συνέντευξη με τον δικό σας τρόπο, όπως εσείς επιθυμείτε…

Θα ήθελα να  πρωτοτυπήσω τελειώνοντας αυτή την συνέντευξη όχι με μαντινάδα αλλά με μια παράφραση των στίχων του Μίκη Θεοδωράκη ː
 

"Και εσύ λαέ βασανισμένε πως σηκώνεις τον σταυρό και εσύ λαέ αδικημένε πως αντέχεις απορώ;"

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ