Ένας Κρητικός μας ξεναγεί στο όμορφο νησί της Γαύδου (Φωτό)

Ως τη Γαύδο μπορεί να φθάσει όποιος αγαπά το λιτό και το διαφορετικό, την ηρεμία και τη χαλάρωση και όχι την κοσμική ζωή στις διακοπές του, τονίζει ο κ.Κυριακάκης.

Ο κ. Κυριακάκης γνωρίζει πλέον τους ανθρώπους, αλλά και κάθε πατουχιά, όπως λέμε στην Κρήτη της Γαύδου. 

Γεύτεται την κάθε ώρα της απλής και λιτής ζωής που προσφέρει το μικρό νησί στην εσχατιά της Ευρώπης και καταγράφει με το φακό του τα πάντα. 

Τις εποχές που αλλάζουν και ξαναγυρίζουν, τους ανθρώπους και τη φύση που είναι ανεπανάληπτη.

Μιλώντας για τη Γαύδο η φωνή του αποκτά δύναμη και ενθουσιασμό και λέει πως είναι εμπειρία ζωής. 

Μια εμπειρία που εδώ και καιρό μοιράζεται με πάνω από 17.000 ανθρώπους που είναι fun στη σελίδα που ο Κώστας Κυριακάκης έχει φτιάξει στο facebook, που φέρει το όνομα “Γαύδος Χανιά Κρήτη”

Μια εξαιρετική σελίδα που αξίζει να επισκεφθούν όλοι για να δουν τη σπάνια ομορφιά του νησιού, το οποίο μπορεί να είναι μοναδικό αλλά όπως ξεκαθαρίζει ο κ.Κυριακάκης δεν είναι χώρος για μαζικό τουρισμό. 

Ως τη Γαύδο μπορεί να φθάσει όποιος αγαπά το λιτό και το διαφορετικό, την ηρεμία και τη χαλάρωση και όχι την κοσμική ζωή στις διακοπές του.

 

Ο τελευταίος επίγειος παράδεισος

Συστήνοντας τη Γαύδο στους υποψήφιους επισκέπτες της ο κ.Κυριακάκης στο μότο της σελίδας αναφέρει: “Γαύδος!! Η ζωή παραμένει πρωτόγονη και λιτή. Ο μαγνητισμός που εκπέμπει μαγεύει και σκλαβώνει όλες τις αισθήσεις των ταξιδευτών για πάντα!!”

Μιλώντας με το συνταξιούχο συνεταιριστικό υπάλληλο διαπιστώνουμε ότι η φράση αυτή είναι μόνο η αρχή για όσα έχει να πει για το νησί. Η αλήθεια είναι πως μια έκπληξη τη νοιώσαμε όταν μας είπε ότι δεν έχει κάποια σχέση καταγωγής από το νησί, απλώς βρέθηκε τυχαία εκεί σε μια εκδρομή με τον ορειβατικό σύλλογο Χανίων. Από τότε λάτρεψε το νησί και το έκανε πατρίδα του.

Η Γαύδος όπως είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς περιηγούμενος στη σελίδα που δημιούργησε ο κ.Κυριακάκης, αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον ίδιο που αποδεικνύεται και εξαιρετικός φωτογράφος καταγράφοντας το νησί σε όλες του τις φάσεις.

 

Το νησί των εκπλήξεων

Όσο για το αν σκέφτεστε να επισκεφθείτε το νησί ο κ.Κυριακάκης λέει: “όποιος θεωρεί ότι οι διακοπές είναι επίδειξη, ανέσεις και νυχτερινή ζωή καλύτερα να μην επισκεφθεί τη Γαύδο. Η Γαύδος προσφέρει απλή ζωή, λιτή, με λίγα πράγματα, ελεύθερο κάμπινγκ και είναι μοναδικός ενεργειακός τόπος που βοηθά στη χαλάρωση και στην αναγέννηση”.

Το απίστευτο δε ενδιαφέρον βρίσκεται στις εκπλήξεις που μπορούν να προκύψουν ανά πάσα στιγμή, αφού ξαφνικά όλοι οι σκηνίτες μπορούν να γίνουν μια παρέα και να παίζουν μουσική κάνοντας αυτοσχέδιες συναυλίες. 

Μουσικά σχήματα σε δράση, φωτιές, ζωγραφιές κα μια απίστευτη μυσταγωγία κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο cretewoman.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ