Υπέροχα γεμιστά αυγά με ανοιξιάτικα σπαράγγια- Ο Άκης Πετρετζίκης σε μια πρωτότυπη συνταγή

Ένα πιάτο που θα αγαπήσετε!

ΥΛΙΚΑ

6 μεγάλα αυγά βρασμένα σφιχτά
4-6 σπαράγγια ανάλογα το μέγεθος
2 κ.γ. πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό ή φρέσκο και έξτρα για πασπάλισμα
3 κ.σ. μαγιονέζα
1/2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
λίγο ξύσμα λεμονιού
αλάτι και πιπέρι

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Με τη βοήθεια ενός πίλερ καθαρίζουμε τα σπαράγγια μέχρι 2 εκ. από την κορυφή τους.
  • Βάζουμε νερό να βράσει σε μια μέτρια κατσαρολίτσα και βάζουμε μέσα τα σπαράγγια να βράσουν για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια ώστε να σταματήσει ο βρασμός και να παγώσουν τα σπαράγγια μας καλά.
  • Κόβουμε τις κορυφές τους και τις κρατάμε ξεχωριστά.
  • Στεγνώνουμε τα σπαράγγια με χαρτί κουζίνας ώστε να μην έχουν νερά και μετά τα κάνουμε πουρέ ή με τον μύλο λαχανικών ή σε κομμάτια στο μούλτι.
  • Θέλουμε να αφαιρέσουμε όσο περισσότερη υγρασία μπορούμε από τον πουρέ μας οπότε καλό είναι να τον βάλουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το επιπλέον νερό αλλιώς η σύσταση του μείγματός μας θα είναι αρκετά ρευστή.
  • Καθαρίζουμε τα αυγά μας από τα φλούδια. Τα κόβουμε στα δύο κατα μήκος. Καλό θα είναι να βουτάμε κάθε φορά το μαχαίρι μας σε νερό πριν κόψουμε το κάθε αυγό ώστε να είναι καθαρό το κόψιμο και να μην φαίνεται κρόκος πάνω στο ασπράδι. Επίσης καλό θα είναι να κόβουμε και από την κάτω μεριά κάθε μισού αυγού μια μικρή φλοίδα ώστε να στέκεται καλύτερα στο πιάτο
  • Αφαιρούμε τους κρόκους και τους περνάμε από σίτα ώστε να πάρουμε ένα πολύ λεπτοτριμμένο και αφράτο “πουρέ” και τον κρατάμε σε ένα μπολ
  • Σε αυτόν ανακατεύουμε τον πουρέ από τα σπαράγγια, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το ξύσμα, το κρεμμύδι και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι, πιπέρι και έξτρα μουστάρδα.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ και γεμίζουμε τα αυγά με το μείγμα αυτό. Στην κορυφή τους βάζουμε από μια κορυφή σπαραγγιού κομμένη στα δύο και λίγο επιπλέον κρεμμυδάκι
  • Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών…

Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”.

Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ