Πρώτη φορά δείπνο ανταποκριτών του Λευκού Οίκου χωρίς τον Πρόεδρο- Ο Τραμπ πήγε αλλού... -Βίντεο

Για πρώτη φορά, έπειτα από 36 χρόνια, το ετήσιο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου έγινε χωρίς τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ανακοινώσει εδώ και καιρό πως δεν θα παραστεί στην εκδήλωση των δημοσιογράφων και αντί για αυτό έκανε μια συγκέντρωση με τους οπαδούς του με την ευκαιρία των 100 ημερών που συμπλήρωσε στην προεδρία. 

«Δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο ενθουσιασμένος απ' ό,τι είμαι όταν βρίσκομαι πάνω από 100 μίλια μακριά», είποε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος, στη συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια.

Στο δείπνο έδωσαν το παρών κορυφαίοι δημοσιογράφοι, αλλά ήταν λιγότερο λαμπερή σε σύγκριση με άλλες χρονιές, στις οποίες παρευρίσκονταν πολλές διασημότητες.  Ο πρόεδρος της Ενωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου Τζεφ Μέισον υπερασπίσθηκε την ελευθερία του Τύπου, αν και παραδέχθηκε πως το φετινό δείπνο αφήνει μια διαφορετική αίσθηση, και τόνισε πως οι απόπειρες να υπονομευθούν τα μέσα ενημέρωσης είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία.

«Δεν είμαστε ψευδείς ειδήσεις, δεν είμαστε αποτυχημένοι ειδησεογραφικοί οργανισμοί και δεν είμαστε ο εχθρός του αμερικανικού λαού», δήλωσε ο Μέισον, ανταποκριτής του Reuters.

Βέβαια δεν έλειψε η χιουμοριστική πλευρά της εκδήλωσης την οποία επιτυχώς ανέλαβε ο κωμικός Χάσαν Μινχάτζ.

«Καλώς ήρθατε στο τέλος της σειράς των δείπνων των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου», είπε στους παριστάμενους, ενώ αστειεύτηκε με τον Τραμπ, παρά την αντίθετη επιθυμία των οργανωτών, λέγοντας πως το κάνει για να τιμήσει την προστασία της ελευθερίας του λόγου από το αμερικανικό σύνταγμα: «Μόνο στην Αμερική μπορεί ένας μικρός Ινδοαμερικανός μουσουλμάνος πρώτης γενιάς να ανέβει στη σκηνή και να πει αστεία για τον πρόεδρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να μιλήσουμε για τον ''ελέφαντα'' που δεν είναι στην αίθουσα. Ο ηγέτης της χώρας μας δεν είναι εδώ. Αλλά αυτό συμβαίνει επειδή είναι στη Μόσχα», ήταν ένα ακόμη «καρφί» του.

Σε μια αναφορά στο Αφγανιστάν είπε: «Ιστορικά, ο πρόεδρος συνήθως εμφανίζεται στο δείπνο των ανταποκριτών. Αλλά νομίζω ότι έχει ρίξει αρκετές βόμβες αυτόν τον μήνα».

Ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο Reuters δήλωσε πως αποφάσισε να μην παραστεί ως πρόεδρος επειδή αισθάνεται πως έχει αντιμετωπισθεί άδικα από τα μέσα ενημέρωσης και πρόσθεσε: «Θα έρθω την ερχόμενη χρονιά, οπωσδήποτε».

Στην Πενσιλβάνια, ο Τραμπ είπε στους οπαδούς του πως το δείπνο των ανταποκριτών θα ήταν βαρετό, όμως δεν είπε αν θα παραστεί το 2018 ή θα πραγματοποιήσει άλλη συγκέντρωση.

 

Φωτογραφίες: AP/ GETTY από politico.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ