Made in Greece η τσάντα από ντενεκέ που κάνει θραύση στη Μύκονο- Δημιουργοί της ο Λουκάς Αγγέλου & Βάσω Ασφή

Οι νεαροί σχεδιαστές Λουκάς Αγγέλου και Βάσω Ασφή είχαν μια πρωτότυπη ιδέα με άρωμα Ελλάδας.

Το νεαρό δίδυμο μετέτρεψε τον χαρακτηριστικό τενεκέ του λαδιού και της φέτας, «Atlas», σε μια πρακτική τσάντα για ψώνια!

Πρόσθεσαν στον παραδοσικακό αυτό τενεκέ δερμάτινα λουριά και δημιουργήθηκε η «Αtlas shopper», η τσάντα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα καθημερινά σας ψώνια ή απλώς ως αντικείμενο διακόσμησης. 

Η τσάντα κάνει ήδη θραύση στη Μύκονο, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των τουριστών, που δείχνουν ενθουσιασμένοι με τη  μοναδικότητάς της, ενώ σύμφωνα με το  mykonoslive.tv η τσάντα πωλείται προς 250 ευρώ. 

Oι δύο σχεδιαστές γνωρίστηκαν στο Λονδίνο όταν σπούδαζαν στο Central Saint Martins College of Art and Design.  Έκτοτε, πολλά άλλαξαν (η Βάσω μένει πλέον στην Αθήνα ενώ ο Λουκάς συνεχίζει να ζει στο Λονδίνο) εκτός από την φιλία τους, που επισφραγίστηκε με την συνεργασία τους και το studiolav. 

Το studiolav χαρακτηρίζουν η νεανικότητα, το πάθος και η φαντασία.  Έμπνευσή τους είναι η κληρονομιά, η παράδοση και οι καθημερινές επαφές.

«Η ελληνικότητα υπάρχει στο DNA μας, στον τρόπο που σκεφτόμαστε, στις μνήμες μας. Θέλουμε να εντάξουμε την κουλτούρα μας στον τρόπο που σχεδιάζουμε. Γενικώς, η διεθνοποίηση δίνει τη θέση της ξανά στην τοπικότητα», είχε δηλώσει το σχεδιαστικό δίδυμο παλιότερα.

To studiolav ήταν, μάλλιστα, για το διεθνές βραβείο EDIDA (ELLE Decotation Design Awards) στην κατηγορία Young Talent Designer of the Year 2013 και φιναλιστ για το BIO23 Design Biennial Award, Ljubjana 2012 στην κατηγορία Back to crafts.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ