30 προορισμοί για την Άνοιξη: Νησί ή βουνό, city break η περιήγηση

Ο καιρός έχει βάλει τα καλά του και η όρεξη μας για εκδρομές όλο και μεγαλώνει...

Ό,τι και αν επιλέξετε, βουνό ή θάλασσα να περάσετε υπέροχα!

Αίγινα

Κλασική λύση για weekend της τελευταίας στιγμής για τους Αθηναίους ή για low budget εκδρομή ( ακόμη και μονοήμερη ), η Αίγινα απέχει μόλις 35 λεπτά με το ιπτάμενο δελφίνι από τον Πειραιά. Όσο γραφική κι αν είναι η περαντζάδα στην προκυμαία με τα αμαξάκια, τα νεοκλασικά, τα πλωτά μανάβικα, τα cafes και τις ταβέρνες γύρω από την ψαραγορά, μη σταθείτε μόνο σε αυτήν.

Ύδρα

Από τα πιο γραφικά και ατμοσφαιρικά νησιά του Αργοσαρωνικού, ιδανικό για ρομαντικά και art weekends. Το αρχιτεκτονικό κέλυφος της πάλαι ποτέ ακμαίας και ιστορικής ναυτικής πολιτείας των αρχών του 19ου αιώνα έχει διατηρηθεί ανέπαφο και μέσα του έχει στηθεί ένα σοφιστικέ τουριστικό θέρετρο με όμορφους ξενώνες και διαχρονικά meeting points.

Πόρος

Η νεοκλασική γοητεία της Χώρας, οι πευκόφυτες πλαγιές, οι μικροσκοπικοί κολπίσκοι και η εύκολη πρόσβαση από την Αθήνα ( είτε από τον Πειραιά είτε από της ακτές της Τροιζηνίας ) αποτελούν τα δυνατά πλεονεκτήματα του Πόρου.

Χίος

Η γη που λέγεται ότι γέννησε τον Όμηρο κι ενέπνευσε τον Κολόμβο για την ανακάλυψη της Αμερικής είναι ένα πολυσυλλεκτικό νησί στα βορειοανατολικά του Αιγαίου, το πέμπτο μεγαλύτερο σε μέγεθος στην Ελλάδα, και απέχει ελάχιστα από τις μικρασιατικές ακτές.

Ρόδος

Μία από τις πιο καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις –μνημείο της UNESCO–, δεκάδες εντυπωσιακές παραλίες, σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι, ενδιαφέρουσα ενδοχώρα και, βέβαια, πολύ αναπτυγμένη ξενοδοχειακή υποδομή κι έντονη ζωή κάνουν τη Ρόδο ιδανικό νησί γι’ αποδράσεις διαφορετικού στιλ.

Κέρκυρα

Με αύρα βενετσιάνικη, φυσιολατρικό, ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, τουριστική υποδομή, μια ιστορική πόλη-κόσμημα αλλά και δεκάδες παραδοσιακά χωριά και το γνωστό τοπίο του Ιονίου, υπέροχες παραλίες με κρυστάλλινα νερά σε φόντο πράσινο, αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο του ελληνικού και του διεθνούς τουρισμού και προσελκύει μεγάλη γκάμα ταξιδιωτών.

Λευκάδα

Νησί δύο σε ένα, συνδυάζει στοιχεία της ορεινής ηπειρωτικής Ελλάδας και μερικές από τις πιο θεαματικές παραλίες του Ιονίου, οι οποίες θα σας κάνουν να αναρωτιέστε σε ποιο εξωτικό νησί προσγειωθήκατε!

Γιάννενα

Η ζωντανή καστροπολιτεία μοιάζει με σκηνικό από άλλη εποχή, παραδοσιακά κτίρια και αναπάντεχες χρωματιστές πινελιές, ιδιαίτερα καφέ αλλά και σημαντικά μουσεία.

Ζαγοροχώρια

Από τους δημοφιλέστερους ορεινούς προορισμούς στην Ελλάδα, έχουν προσωπικότητα, πλούσια Ιστορία, πολιτισμό, ιδιαίτερα καλοδιατηρημένη αρχιτεκτονική, μοναδικό φυσικό τοπίο και ανθρώπους που δεν τα αφήνουν να μείνουν στάσιμα ούτε στιγμή, δημιουργώντας συνεχώς νέες αφορμές για να τα επισκεφθούμε.

Δείτε όλες τις περιοχές στο athinorama.gr

 

Τέλειο! Διαδραστικός χάρτης για να βρείτε την ιδανική εποχή για να επισκεφτείτε κάθε χώρα!

Ο Ryan Whitaker, δημιούργησε έναν νέο χρήσιμο εργαλείο που θα βοηθήσει όλους τους ταξιδιώτης. Συγκεκριμένα, δημιούργησε έναν διαδραστικό χάρτη, ο οποίος δημοσιεύτηκε στο DecisionData.org και δείχνει τις θερμοκρασίες σε κάθε χώρα του πλανήτη, οποιαδήποτε εβδομάδα του χρόνου επιλέξετε.

Σύμφωνα με το Condé Nast Traveler, o Whitaker για να φτιάξει τον χάρτη χρησιμοποίησε μετεωρολογικά δεδομένα 10 ετών από το National Oceanic and Atmospheric Administration και 10.000 μετεωρολογικούς σταθμούς παγκοσμίως.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε εσείς είναι να βάλετε την εβδομάδα που σας ενδιαφέρει, την ιδανική σας χαμηλή και υψηλή θερμοκρασία, καθώς και πόση βροχή προτιμάτε και ροζ τελίτσες με τους ιδανικούς προορισμούς για εσάς θα εμφανιστούν στον χάρτη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ