Δροσιστικό γλυκό ψυγείου με φράουλες από τον μοναδικό σεφ Άκη Πετρετζίκη!

Ο Άκης Πτρετζίκης μας δείχνει πως να φτιάξουμε ένα απίστευτα δροσιστικό γλυκό με φράουλες που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. φράουλες, ώριμες
375 γρ. μασκαρπόνε
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
450 γρ. κρέμα γάλακτος, παγωμένη
36 σαβαγιάρ
200 γρ. χυμό πορτοκάλι
έξτρα φράουλες για σερβίρισμα (προαιρετικά)

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε τα 200 γρ. φράουλες στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε για 3 λεπτά μέχρι να πολτοποιηθούν πλήρως.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το μασκαρπόνε, την ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και τις φράουλες που έχουμε πολτοποιήσει και χτυπάμε καλά με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Με μια πλαστική σπάτουλα αφαιρούμε από τα τοιχώματα ότι τυχόν έχει κολλήσει και χτυπάμε ξανά το μείγμα μέχρι να σφίξει.
  • Με το που σφίξει το μείγμα, ρίχνουμε και την παγωμένη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε το μείγμα μας με τη μορφή γιαουρτιού. Μόλις είναι έτοιμη αφαιρούμε από το μίξερ και αφήνουμε στην άκρη.
  • Παίρνουμε ένα σαβαγιάρ από τη μεριά της ζάχαρης, το βουτάμε στιγμιαία στο χυμό πορτοκάλι και το τοποθετούμε σε ένα ταψί 20x30 εκ.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα σαβαγιάρ μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του ταψιού.
  • Από πάνω ρίχνουμε την μισή κρέμα και απλώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνειά της με τη βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας.
  • Παίρνουμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και με τον ίδιο τρόπο τα βουτάμε στο χυμό πορτοκαλιού. Στρώνουμε πάνω από τη δόση της κρέμας, κάθετα στα προηγούμενα  σαβαγιάρ και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να σφίξει το γλυκό μας.
  • Προαιρετικά κόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες σε κομμάτια και βάζουμε πάνω από το κομμάτι που σερβίρουμε.

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών…

Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”.

Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ