Οι άπειροι λόγοι που το μπάνιο στη μπανιέρα & όχι το ντους είναι το πιο ισχυρό αντιγηραντικό

Οι περισσότεροι από μας απολαμβάνουν το μπάνιο στη μπανιέρα με τα αφρόλουτρα και το ζεστο νερό να τρέχει...

Πολλοί όμως δεν έχουν χρόνο ούτε για αυτήν την τελετουργία.Το μπάνιο στη μπανιέρα είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για την υγεία και άκρως χαλαρωτικό στο τέλος μια δύσκολης ημέρας.

Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα ενός ζεστού μπάνιου όπως αναφέρονται και στο tilestwra.com.

1. Το μπάνιο στη μπανιέρα μπορεί να καθυστερήσει την γήρανση

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, το μπάνιο μπορεί να μειώσει τη γήρανση και την ακμή ενηλίκων. Ο λόγος είναι πως βοηθά στη μείωση των επιπέδων κορτιζόνης στο σώμα.

Η κορτιζόνη είναι μια ορμόνη που μπορεί να αυξήσει την ακμή και να προκαλέσει πρόωρη γήρανση. Προκειμένου να αποκτήσετε πλήρες όφελος σε σχέση με την κορτιζόνη, πρέπει να σιγουρευτείτε ότι έχετε ενυδατωθεί πλήρως μετά το μπάνιο σας, οπότε το δέρμα σας δεν αφυδατώνεται.

 

2. Ανακουφίζονται οι πονεμένοι μύες

Είναι γνωστό πως η θερμότητα αποτελεί καλή λύση όταν πονούν οι μύες. Όπως εξηγεί το Medical News Today, η θερμότητα στους φλεγμονώδεις ή πονεμένους μύες, τους βοηθά να χαλαρώσουν. Κάνοντας αφρόλουτρο, βυθίζεστε πλήρως σε ζεστό νερό, το οποίο ανακουφίζει το σώμα σας. Επιπλέον, τα άλατα θειικού μαγνησίου (Epsom salt), θα σας ανακουφίσουν από τα πρηξίματα και τους πόνους.

3. Τα αφρόλουτρα προσφέρουν την ίδια καθαρότητα με τα ντους

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως τα αφρόλουτρα είναι κάπως πιο «βρώμικα» από τα ντους, επειδή το νερό δεν φεύγει. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αλήθεια. Σύμφωνα με το Hygiene Expert, αυτό ισχύει μόνο όταν είστε λερωμένοι ή ιδρωμένοι από την άσκηση ή κάποια χειρονακτική εργασία.

Αν απλώς πλυθείτε μετά από μια κανονική μέρα, το αφρόλουτρο θα σας αφήσει εξίσου καθαρούς με το ντους. Επιπλέον, ο ατμός θα ανοίξει τους πόρους και θα απελευθερώσει τη βρωμιά.

4. Μειώνονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Εάν ο γιατρός σας έχει πει να παρακολουθήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να προσπαθήσετε να τα διατηρήσετε χαμηλά, τα αφρόλουτρα μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για εσάς. Επιστήμονες στο Ηνωμένο Βασίλειο, πρόσφατα ανακάλυψαν ότι το ζεστό αφρόλουτρο μπορεί να μειώσει πραγματικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Το σάκχαρο του αίματος αυξάνεται αφότου φάμε και το ποσό αυτό, είναι ένας από τους δείκτες κινδύνου για διαβήτη. Ως αποτέλεσμα, η διατήρησή του σε σταθερά επίπεδα, μπορεί να είναι πραγματικά επωφελής για την υγεία. Προφανώς, το μπάνιο δεν πρέπει να αντικαταστήσει την υγιεινή διατροφή και μια καλή άσκηση, αλλά μπορεί να είναι μια μεγάλη βοήθεια.

5. Κάνουν καλό στο δέρμα

Το σώμα έχει φυσικά έλαια που είναι απαραίτητα και τόσο τα μπάνια, όσο και τα ντους, μπορούν να απογυμνώσουν το σώμα από αυτά και τις θρεπτικές τους ιδιότητες. Η διαφορά είναι πως κάνοντας μπάνιο αντί για ντους, μπορείτε να προσθέσετε και να επωφεληθείτε από τα αιθέρια έλαια, τα μεταλλικά άλατα και άλλα πρόσθετα.

Όλα αυτά, μπορούν να σας ενυδατώσουν και να βοηθήσουν το δέρμα σας. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε μια κρέμα σώματος όταν βγείτε από την μπανιέρα, για να παραμείνετε ενυδατωμένοι.

6. Μπορούν να σας ανακουφίσουν από το άγχος

Πολλοί άνθρωποι τα επιλέγουν γιατί είναι χαλαρωτικά. Στη μπανιέρα, δεν μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα μαζί και έχετε μερικά λεπτά για τον εαυτό σας. Σύμφωνα με το TubYoga, η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία, να ηρεμήσει το νευρικό σύστημα, να αποτοξινώσει το σώμα και να απελευθερώσει ενδορφίνες.

Αυτές οι ενδορφίνες σας κάνουν να αισθάνεστε καλά και να απαλλαγείτε από το άγχος που αναπτύσσεται την ημέρα. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αρωματικά κεριά ή αιθέρια έλαια, ώστε να απολαύσετε την αρωματοθεραπεία στο σπίτι.

7. Μπορείτε να κάψετε τόσες θερμίδες, όσες και με τις καρδιαγγειακές ασκήσεις

Με το ζεστό αφρόλουτρο, μπορείτε να κάψετε αρκετές θερμίδες, όπως αυτές που καίτε με την γυμναστική. Ένα μπάνιο 1 ώρας, καίει περίπου 130 θερμίδες. Αυτό ισοδυναμεί με μισή ώρα περπατήματος. Παρόλα αυτά, το μπάνιο δεν μπορεί να αντικαταστήσει την άσκηση, αλλά μπορεί να αποτελέσει μια ευχάριστη προσθήκη. Έτσι, θα αποκομίσετε διάφορα οφέλη.

 

 

Εξάλλου ποιός δεν θα ήθελα να απολαύσει ένα ζεστό, χαλαρωτικό αφρόλουτρο; 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ