Τι θα φάμε σήμερα; Καρμπονάρα με κολοκυθάκια από τα χεράκια του Άκη Πετρετζίκη

Θα αποκτήσετε έναν ακόμη λόγο να λατρεύετε τα μακαρόνια με αυτή την συνταγή.

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. πανσέτα καπνιστή χωρίς κόκαλο σε χοντρές φέτες

50 γρ. κουκουνάρι

6 μέτρια κολοκυθάκια

500 γρ. μακαρόνια λεπτά

4 κρόκους

100 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη και επιπλέον για το σερβίρισμα

1 μικρό μάτσο βασιλικό και επιπλέον φύλλα για το σερβίρισμα

αλάτι και πιπέρι

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε την πανσέτα σε λωρίδες και τη σοτάρουμε σε ένα τηγάνι μέχρι να τραγανίσει ελαφρά.

Προσθέτουμε και το κουκουνάρι και το σοτάρουμε κι αυτό για ένα λεπτό ακόμα. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από το επιπλέον λίπος.

Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος. Με ένα κουτάλι σκάβουμε και αφαιρούμε το εσωτερικό τους, όπου υπάρχουν τα σπόρια. Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα κολοκυθάκια σε πολύ-πολύ λεπτές λωρίδες.

Σε μία κατσαρόλα με πολύ αλατισμένο νερό ζεματίζουμε τα κολοκυθάκια για μερικά δευτερόλεπτα. Αμέσως τα παίρνουμε με ένα σουρωτήρι και τα βάζουμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια.

Σουρώνουμε ξανά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στην ίδια κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον ένα λεπτό. Τα σουρώνουμε κρατώντας 150 ml από το νερό του βρασμού και τα αφήνουμε στην άκρη μέσα στην κατσαρόλα τους.

Όσο βράζουν ετοιμάζουμε την σάλτσα μας. Είναι σημαντικό να έχουμε τα μακαρόνια ζεστά όταν τα ανακατέψουμε με την σάλτσα. Με αυτό τον τρόπο θα ψηθούν οι κρόκοι.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τους κρόκους με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τα 150 ml από το νερό που κρατήσαμε, τα κολοκυθάκια μας, την τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Τέλος προσθέτουμε και τον βασιλικό.

Ρίχνουμε την πανσέτα μέσα στα ζεστά μακαρόνια και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τα ζεστά μακαρόνια μέσα στην σάλτσα με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε με επιπλέον παρμεζάνα και λίγα φύλλα βασιλικού.

 

Who is who


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του.

Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών…

Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”.

Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ