Σουβλάκια γαρίδας με το σκορδάκι, τον βασιλικό, την ντοματούλα τους -Τα μαγειρεύει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος

Ένα πιάτο ελαφρύ που θα λατρέψετε!

ΥΛΙΚΑ

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1/3 φλ ελαιόλαδο
1/4 φλ σάλτσα ντομάτας
2 κ.σ. κόκκινο ξίδι
2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός,  κομμένος
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
900 γρ γαρίδες, καθαρισμένες

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη σάλτσα ντομάτας και το ξίδι.
  • Προσθέτουμε το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι καγιέν.
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά έως 1 ώρα, ανακατεύοντας στο μεταξύ 1-2 φορές.
  • Προθερμαίνουμε το γκριλ.
  • Περνάμε τις γαρίδες στα ξυλάκια για σουβλάκια, τρυπώντας μια φορά κοντά στην ουρά και άλλη μια κοντά στο κεφάλι.
  • Λαδώνουμε ελαφρά το γκριλ.
  • Ψήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν αδιαφανείς.

 

Who is Who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ