Απίστευτο! Σε λίγο καιρό θα μπορούμε να πληκτρολογούμε μηνύματα στο Facebook με την σκέψη μας!

Πολλές φορές σκέφτεστε πολλά πράγματα που θέλετε να πείτε, αλλά δεν μπορείτε να γράψετε.

Το κορυφαίο κοινωνικό δίκτυο Facebook φέρνει μία νέα τεχνολογική επανάσταση.

Μία μυστική ομάδα ερευνητών του Facebook αναπτύσσει από πέρυσι τεχνολογία που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να πληκτρολογούν κείμενα με τη σκέψη αντί με τα χέρια!

Ήδη τα πειράματα «σιωπηλής ομιλίας» στην μυστικοπαθή μονάδα Building 8 έχουν πετύχει ρυθμό οκτώ λέξεων το λεπτό, με στόχο να φτάσουν την εντυπωσιακή ταχύτητα των 100 λέξεων το λεπτό.

Η ανακοίνωση έγινε στην ετήσια σύνοδο προγραμματιστών λογισμικού που οργάνωσε το Facebook στο Σαν Φρανσίσκο.

Η Facebook ελπίζει πάντως να αναπτύξει μη επεμβατικές τεχνικές που βασίζονται για παράδειγμα στην εγκεφαλογραφία.

Η επικεφαλής της 60μελούς μονάδας ανάπτυξης της τεχνολογίας Ρετζίνα Ντάγκαν, πρώην στέλεχος της Google και της Υπηρεσίας Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας (DARPA) του Πενταγώνου των ΗΠΑ, τόνισε ότι «κάτι τέτοιο ακούγεται αδύνατο, αλλά είναι πιο κοντά στην υλοποίησή του από ό,τι φαντάζεστε».

Ο επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ δήλωσε: «Οι εγκέφαλοί μας παράγουν αρκετά δεδομένα για να μεταδώσουν τέσσερις ταινίες υψηλής ανάλυσης κάθε δευτερόλεπτο. 

Το πρόβλημα είναι ότι ο καλύτερος τρόπος που έχουμε για να στείλουμε πληροφορίες στον έξω κόσμο, δηλαδή η ομιλία μας, μπορεί να μεταδώσει περίπου την ίδια ποσότητα δεδομένων με ένα μόντεμ της δεκαετίας του 1980». 

Γι' αυτό, όπως είπε, "εργαζόμαστε πάνω σε ένα σύστημα που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να πληκτρολογούν απευθείας από τον εγκέφαλό τους περίπου πέντε φορές πιο γρήγορα από ό,τι κάνει κάποιος στο τηλέφωνό του σήμερα", σύμφωνα με πληροφορίες από το RT.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ