Story of the day: 42χρονη μητέρα 4 παιδιών πέθανε από ανεύρυσμα, ενώ νόμιζε πως ήταν ημικρανία

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας προειδοποιούν να προσέχουμε ιδιαίτερα το ανεύρυσμα εγκεφάλου, ώστε να μπορούμε να το ξεχωρίσουμε από την απλή ημικρανία.

Μία γυναίκα από την Καλιφόρνια έχασε την ζωή της όταν νόμιζε πως είχε έντονο πονοκέφαλο, ενώ τελικά είχε κάτι πιο σοβαρό.

Η Lee Broadway καθόταν με τον άντα της Eric στο σπίτι τους στο Matthews της Βόρειας Καρολίνας την Πρωταπριλιά και σχεδίαζαν τα επερχόμενα γενέθλια της 42χρονης γυναίκας.

Ο άντρας της έφυγε εκείνη την ημέρα για την δουλειά του και λίγες ώρες αργότερα έλαβε μήνυμα από την σύζυγό του πως υπέφερε από τον "χειρότερο πονοκέφαλο της ζωής της" και τον είχε ανάγκη στο σπίτι.

Η μητέρα 4 παιδιών, δύο ημέρες αργότερα πέθανε από ανεύρυσμα του εγκεφάλου στο Novant Health Presbyterian Medical Center στην πόλη Charlotte.

Τα σημάδια την πρόδωσαν και έτσι δεν αντιλήφθηκε η άτυχη γυναίκα πως είχε κάτι πιο σοβαρό από αυτό που θεώρησε αρχικά.

Η ίδια υπέφερε από  κληρονομικές ημικρανίες από την ηλικία των 8 ετών, σύμφωνα με το People.

Η Lee Broadway και ο σύζυγός της Eric

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η Lee Broadway είχε ανεύρυσμα 2ου βαθμού, όταν έφτασε αρχικά στο νοσοκομείο. Τα ανευρύσματα διακρίνονται σε βαθμούς 1 έως 5. 

Το 1 είναι όταν ο ασθενής έχει όλες τις αισθήσεις του και το 5 είναι όταν πλέον βρίσκεται σε βαθύ κώμα.

Η Lee ήταν σε σχετικά καλή κατάσταση όταν έφτασε στο νοσοκομείο, αλλά μετά από την επέμβαση που της έγινε, είχε μεγαλύτερη αιμορραγία και τελικά πέθανε.

“Εάν έχετε πονοκέφαλο και ναυτία, δεν είναι ανάγκη να πάτε στο νοσοκομείο”, λέει ο δρ Howard Riina της Νευροχειρουργικής κλινικής στο Ιατρικό Κέντρο Langone του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Ν. Υόρκης, και προσθέτει:

“Αλλά όσοι έχουν ημικρανίες που είναι αρκετά σοβαρές λένε ότι ένας πονοκέφαλος που σχετίζεται με ανεύρυσμα εγκεφάλου είναι ό,τι χειρότερο ένιωσαν ποτέ (...)

Το ανεύρυσμα είναι ένας πολύ μοναδικός πονοκέφαλος και πραγματικά το κύριο σύμπτωμα είναι ότι πως είναι τόσο δυνατός που δεν θα το έχετε ξαναζήσει”.

Ο δρ Riina επισημαίνει πάντως, ότι ένα ανεύρυσμα εγκεφάλου είναι πολύ σπάνιο.

“Συμβαίνουν 30.000-50.000 περιστατικά (σ.σ. στις ΗΠΑ) το χρόνο.

Και από αυτά, τα ανευρύσματα που τελικά σπάνε είναι ένα πολύ μικρότερο ποσοστό”

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ