Με Ζεράρ Ντεπαρτιέ αλλά και το Κύκνειο Άσμα του Βάιντα οι νέες ταινίες της εβδομάδας

Ήρθε η ώρα να πάμε σινεμά με ολόφρεσκες ταινίες!

 

Από σήμερα Πέμπτη 20 Απριλίου έρχονται καινούριες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες. 

Μια Βόλτα στη Γαλλία

O Ζεράρ Ντεπαρντιέ γυρίζει τη Γαλλία μαζί με το νεαρό αστέρι της γαλλικής ραπ, Σαντέκ, σε ένα αγαθών προθέσεων αλλά απλοϊκής προσέγγισης φιλμ πάνω στις συγκρούσεις που ταλανίζουν τη σύγχρονη Γαλλία.

 

Ηνωμένες Πολιτείες της Αγάπης

Γυναικεία πάθη, μετακομμουνιστική Πολωνία και... instagram, σε μια ενδιαφέρουσα, αλλά αισθητικά επιτηδευμένη ταινία, που τιμήθηκε με το Βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

 

Afterimage

Τo κύκνειο άσμα του Αντρέι Βάιντα, μια ωδή στην καλλιτεχνική ελευθερία μέσα από την ιστορία του επαναστάτη ζωγράφου Βλαντισλάβ Στρεμίνσκι. Στους κινηματογράφους την Κυριακή του Πάσχα, 16 Απριλίου

 

Πέντρο Νούλα

Ο Κάρολος Ζωναράς επιστρέφει μετά το «Μπιγκ Χιτ» στις αθέατες γωνιές μιας πόλης που αναζητά την ταυτότητά της σε ένα νεο-νουάρ φτιαγμένο από νύχτα, femmes fatales και εφιάλτες που βλέπεις όταν είσαι ξύπνιος.

 

Αίμα από το Αίμα μου


Ο Μάρκο Μπελόκιο φλερτάρει ταυτόχρονα με το θρησκευτικό δράμα και τον κοινωνικό σουρεαλισμό για να αποδείξει ότι, ναι, μπορεί ακόμα να βρίσκει φρέσκους τρόπους για να κινηματογραφεί τους συνήθεις προβληματισμούς του. Βραβείο της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας.

 

Life


Τζέικ Τζίλενχαλ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον και Ράιαν Ρέινολντς σ' ένα απόλυτα προβλέψιμο διαστημικό θρίλερ, που θα ήθελε να ήταν το «Alien».

 

Τα Μυστήρια του Ιερώνυμου Μπος


Ενα ντοκιμαντέρ για την τέχνη και την αλήθεια της με αφορμή τα 500 χρόνια από το θάνατο του Ιερώνυμου Μπος και του πιο διάσημου πίνακά του.

 

Ο Κύριος Τίποτα


Ο Τζόζεφ Σένταρ του «Footnote» επιστρέφει με τον Ρίτσαρντ Γκιρ σε ένα ακόμη εξαιρετικό ρόλο για τον απατεώνα που κρύβουμε όλοι μέσα μας.

 

Ares: Κίνδυνος στο Παρίσι


Σε μια δυστοπία φτιαγμένη με τη φροντίδα ενός b-movie και την επιπολαιότητα ενός φτηνού blockbuster, το μόνο που δεν θα περίμενες από το «Ares» είναι να υποκύψει στη σοβαροφάνεια. Χμ.

 

Μπάντι, Ο Ροκ Σταρ


Ενα σκυλί ροκ θρύλος σε μια κινεζοαμερικανική παραγωγή - για μικρούς και μεγάλους - βασισμένη στο κόμικ «Tibetan Rock Dog» του Ζενγκ Τζουν, διάσημου ροκ σταρ της Κίνας. Και με Radiohead στο soundtrack.

 

Θα Πέσει η Νύχτα


Το ντοκιμαντέρ του Αντρέ Σίνγκερ καταγράφει την πρωτοπόρα προσπάθεια της βρετανικής κυβέρνησης να κινηματογραφήσει τη φρίκη στα στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου σε μια συγκλονιστική ταινία για μια ταινία που έμεινε χαμένη για 70 χρόνια.

 

Όποια και να επιλέξετε να περάσετε όμορφα!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ