Ποτέ το τρέξιμο δεν έγινε πιο διασκεδαστικό! 4 + 1 τρόποι

Αν είσαι από αυτούς που βαριέσαι το τρέξιμο όσο τιίποτα άλλο τότε διαβάζεις το σωστό άρθρο.

Η αλήθεια είναι πως το τρέξιμο είναι κουραστικό και λίγο βαρετό συνάμα. Όχι βέβαια για όλους.

Για εμάς όμως που είναι σας προτείνουμε μερικούς τρόπους που θα το κάνουν πιο διασκεδαστικό, όπως αναφέρονται και στο shape.gr.

1. Μην υπερβάλλεις
Μην πιέζεσαι να τρέξεις πολύ γρήγορα ή να ακολουθήσεις σκληρό πρόγραμμα όταν πρωτοξεκινάς. Εστίασε στη σωστή τεχνική και αναπνοή την ώρα που τρέχεις. «Η συχνότητα της προπόνησης τους 2 πρώτους μήνες θα πρέπει να είναι τρεις φορές την εβδομάδα, δηλαδή μέρα παρά μέρα για 30-45 λεπτά. Αργότερα μπορείς να αυξήσεις τη συχνότητα προσθέτοντας άλλη μία μέρα την εβδομάδα.

Η ποικιλία του εδάφους (χώμα, άσφαλτος, γρασίδι) συμβάλλει ώστε να μειώσεις τις πιέσεις που δέχονται τα πόδια αλλά και ολόκληρο το σώμα» τονίζει ο Γιώργος Γιουλ – Ρωμηός, personal trainer, διαιτολόγος-διατροφολόγος.

2. Βρες τη σωστή στιγμή
Όταν τρέχεις την ώρα που έχεις την περισσότερη ενεργητικότητα, θα είναι πιο πιθανό να σου αρέσει πραγματικά το νέο σου χόμπι. Δοκίμασε να τρέξεις διάφορες ώρες για να δεις πότε νιώθεις καλύτερα. Μπορεί να διαπιστώσεις πως τα τρία χιλιόμετρα το πρωί είναι παιχνιδάκι συγκριτικά με το πώς νιώθεις όταν τα τρέξεις μετά τη δουλειά.

3. Γέμισε τις μπαταρίες
Χρειάζεσαι ενέργεια για το τρέξιμό σου, όμως το να φορέσεις τα αθλητικά σου αμέσως μετά από ένα μεγάλο γεύμα είναι συνταγή καταστροφής. «Για να χαρίσεις στον οργανισμό σου μια δόση ενέργειας για ώθηση στην προπόνηση, κατανάλωσε ένα ελαφρύ σνακ υδατάνθρακα. Οι υδατάνθρακες που “καίγονται” αργά θα σε κρατήσουν σε ενέργεια για μεγάλο χρονικό διάστημα μειώνοντας έτσι την πιθανότητα κόπωσης» εξηγεί ο personal trainer.
Πριν από την άσκηση. Μη φας γλυκό: η ζάχαρη οδηγεί σε γρήγορη κόπωση.
Κατά την άσκηση. Παράμεινε πάντα ενυδατωμένη για μέγιστη απόδοση.
Μετά το τρέξιμο. Δώσε στο σώμα σου τα απαραίτητα εφόδια για να ανατροφοδοτηθεί και να ανακτήσει τις χαμένες του δυνάμεις, όπως ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λαχανικά.

4. Διασκέδασέ το
Παρότι το ίδιο το τρέξιμο είναι ένα χόμπι που προκαλεί την απελευθέρωση των ενδορφινών, των ορμονών που ανακουφίζουν το άγχος, ας το παραδεχτούμε: είναι επαναλαμβανόμενο. «Προσπάθησε να τρέχεις σε διαφορετικές ώρες της ημέρας για να βλέπεις με άλλο μάτι τη συνηθισμένη σου διαδρομή» προτείνει ο ειδικός.

5. Κάνε διατάσεις
Πριν αλλά και μετά την προπόνηση – έτσι αυξάνονται η ελαστικότητα, η δύναμη και η αντοχή σου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ