Η νταντά της Μαντλίν για πρώτη φορά μιλά για τη νύχτα που εξαφανίστηκε το κοριτσάκι

Η γυναίκα  που πρόσεχε τη Μαντλίν μιλάει για πρώτη φορά για τη νύχτα που εξαφανίστηκε το κορτισάκι, πριν από 10 χρόνια.

Η πρώην νταντά είπε ότι δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει την εικόνα των γονιών της Μαντλί, Γκέρι και Κέιτ, να προσπαθούν απεγνωσμένα να βρούν την κόρη τους.

Σύμφωνα με την ίδια το θέρετρο Πράια ντα Λουζ στο οποίο διέμεναν οι ΜακΚέιν, θεωρούνταν τόσο ανασφαλές για τις νταντάδες εκείνη την περίοδο που το προσωπικό του ειδοποιούσε τις νταντάδες για βιασμούς και να μην βγαίνουν μόνες τους έξω.

Μάλιστα, ένα χρόνο πριν την εξαφάνιση της Μαντλίν ένα κοριτσάκι είχε δεχθεί επίθεση. 

Η μάρτυρας, που ζήτησε να μην κατονομαστεί επέκρινε επίσης την πορτογαλική αστυνομία για το χειρισμό στην υπόθεση, λέγοντας πως χάθηκαν ζωτικής σημασίας ευκαιρίες για την συλλογή αποδεικτικών στοιχείων.

Περιγράφοντας το βράδυ που εξαφανίστηκε η 3χρονη Μαντλίν, είπε για το πώς προσπαθούσε να παρηγορήσει την μητέρα της, που ήταν σε «κατατονική κατάσταση», ενώ ο σύζυγός της έψαχνε κάτω από τα αυτοκίνητα στην περιοχή. 

«Αυτό είναι το μόνο πράγμα που πραγματικά θυμάμαι από αυτόν, να ψάχνει κάτω από τα αυτοκίνητα. Δεν μπορώ να το ξεχάσω» είπε στην Daily Mirror. 

«Μας είπαν να αρχίσουμε να ψάχνουμε στους κάδους σε περίπτωση που το σώμα της ήταν εκεί. Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν σοβαρά τα πράγματα». 

Η νταντά πρόσθεσε πως αυτή και άλλα μέλη του προσωπικού στο Ocean Club άρχισαν να ψάχνουν τους κάδους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με την ελπίδα να βρουν την Μαντλίν. 

Όπως είπε: «Είναι ίσως πολύ αφελές, αλλά το καλύτερο δυνατό σενάριο μιας πολύ φρικτής κατάστασης, είναι πως είχε αγοραστεί για ένα πολύ πλούσιο άτομο που δεν είχε λεφτά. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο». 

Η νταντά ισχυρίστηκε επίσης, πως η τοπική αστυνομία χρειάστηκε 90 λεπτά για να φτάσει, οπότε η σκηνή του εγκλήματος, το διαμέρισμα από το οποίο είχε εξαφανιστεί, είχε μολυνθεί  και ενδεχομένως είχαν χαθεί ζωτικής σημασίας στοιχεία. Πρόσθεσε, επίσης, πως εξεπλάγην που οι γονείς της Μαντλίν θεωρούνταν αρχικά ύποπτοι. 

Η πρώην νταντά είπε πως όταν ρωτήθηκε από την μητροπολιτική αστυνομία που ερευνούσε την υπόθεση, ανακάλυψε πως δεν είχαν λάβει την 5σέλιδη κατάθεσή της στην πορτογαλική αστυνομία, με βασικές πληροφορίες να απουσιάζουν. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ