Top woman η Σοφία Σικίρου: Η «μούσα» του Μελανσόν- Από βαρύ & ασήκωτο τον έκανε σταρ των social media

Πολλοί την χαρακτηρίζουν μούσα του Μελανσόν, η γυναίκα που τον «ανέβασε» και τον έκανε σταρ.

Ο Ζαν -Λικ Μελανσόν, ο Γάλλος «Ούγκο Τσάβες» όπως πολλοί τον αποκαλούν, ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις και βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση.

Πίσω από αυτήν την δημοσκοπική άνοδο του Μελανσόν κρύβεται η 37χρονη Σοφία Σικίρου, η γυναίκα που τον μεταμόρφωσε με τρεις κινήσεις:

Τον ανέβασε στα social media, του έδειξε τον δρόμο για να πλησιάσει τους νέους και τον έκανε ήρωα στο YouTube.

Ο Ζαν-Λικ Μελανσόν έχει πλέον ένα μεγάλο κοινό στα social media και προκάλεσε αίσθηση όταν εμφανίστηκε σε ολόγραμμα, σαν ροκ σταρ, να κάνει προεκλογική ομιλία σε 7 πόλεις ταυτόχρονα. Ακόμα κι αν ο Μελανσόν δεν εκλεγεί πρόεδρος, που είναι και το πιομ πιθανό, η Σικίρου έχει ήδη γράψει κεφάλαιο ως η γκουρού της πολιτικής επικοινωνία. 

Ποια είναι η Σοφία Σικίρου;

 Η 36χρονη γυναίκα κατάγεται από την Αλγερία, αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γαλλία.

Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Γκρενόμπλ και μεταπτυχιακά στην πολιτική επικοινωνία. Ηταν στέλεχος στο Σοσιαλιστικό κόμμα, όπως και ο Μελανσόν εξάλλου, και υπήρξε εκπρόσωπος τύπου του πρώην πρωθυπουργού Λορέν Φαμπιούς.

Οταν οι σχέσεις της χάλασαν στη διανομή θέσεων, η Σικίρου μεταπήδησε στον χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Παρ'όλα αυτά, διεκδίκησε να πάρει χρίσμα από την γαλλική Δεξιά στις δημοτικές εκλογές του 2008, για υποψήφια σε δήμο του Παρισιού.

 

Πηγή: Figaro

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ