Ο Τσίπρας στην Κέρκυρα: Οι οικογενειακές διακοπές, το έθιμο των «μπότηδων» & η επική ατάκα για τον Σόιμπλε - Βίντεο

Στην Κέρκυρα βρίσκεται από χθες, Μεγάλη Παρασκευή, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μαζί με τη σύζυγό του Μπέτυ Μπαζιάνα για τις πασχαλινές του διακοπές. 

Ο Αλέξης Τσίπρας τίμησε το γνωστό έθινο των «μπότηδων» στην Κέρκυρα, ρίχνοντας και ο ίδιος ένα μεγάλο πήλινο κανάτι.

Με ανεβασμένη διάθεση και χιούμορ λίγο πριν ρίξει τη στάμνα από το μπαλκόνι είπε: «Κάτσε, μισό λεπτό, γιατί περνάει ο Σόιμπλε από κάτω», κάνοντας τους πάντες να γελάσουν.

Νωρίτερα συνομίλησε με τον δήμαρχο Κερκυραίων Κώστα Νικολούζο, τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρο Γαλιατσάτο, τους βουλευτές και πολιτικούς άρχοντες του τόπου.

Βγαίνοντας από το δημαρχείο της πόλης τόνισε: «Αρκεί να πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα». 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε καλή ανάσταση, υγεία και ευτυχία σε όλους λέγοντας ότι είναι μια μέρα χαράς για όλους τους Έλληνες κα όλες τις Ελληνίδες.

«Είναι μια μέρα που το αναστάσιμο πνεύμα πρέπει να ζεστάνει τις καρδιές όλων μας και να μας δώσει κουράγιο να προχωρήσουμε. Είμαι σε ένα πανέμορφο νησί. Εντυπωσιάστηκα από τα έθιμα της (πρώτης) Ανάστασης »είπε ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kerkyrasimera.gr διαμένει στα Μαραϊτικα, ενώ παρακολούθησε την τελετή της Αναστάσεως στην πλατεία Σπιανάδας, τη μεγαλύτερη πλατεία της χερσονήσου του Αίμου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ