Απίθανη σαλάτα με σπανάκι και κρεμοκεφτεδάκια λακέρδας: Η Ντίνα Νικολάου στην "ειδικότητα" της τα νηστίσιμα

Η λακέρδα είναι ότι καλύτερο για να κάνει τη σαλάτα σας πιο χορταστική και πικάντικη.

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. σπανάκι baby, πλυμμένο και στεγνωμένο καλά
200 γρ. λακέρδα ΚΑΛΛΟΝΗ, ψιλοκομμένη
½ φλιτζ. τσαγιού άνηθο, ψιλοκομμένο
200 γρ. τυρί κρέμα
1 καρότο καθαρισμένο και τριμμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
2 κουτ. σούπας μηλόξυδο
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ενώνω το τυρί κρέμα, το τριμμένο καρότο, την λακέρδα, τον άνηθο. Τα ανακατεύω όλα μαζί, δοκιμάζω και αλατοπιπερώνω. Σκεπάζω το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα.

Ετοιμάζω τη βινεγκρέτ: σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνω πρώτα τα στερεά υλικά, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, μετά τα όξινα, το μηλόξυδο, αλατοπιπερώνουμε και τέλος ρίχνω το ελαιόλαδο και ανακατεύω.

Σε μια πιατέλα βάζω το σπανάκι, ρίχνω τη μισή ποσότητα από τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά.

Βγάζω τη κρέμα από το ψυγείο, φοράω γάντια κουζίνας μιας χρήσεως και σχηματίζω μπαλάκια.

Βάζω τα λακερδοκεφτεδάκια πάνω στο σπανάκι και περιχύνω την υπόλοιπη βινεγκρέτ.

Σερβίρω αμέσως.

 

Who is who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ