Edward Enninful: Ο πρώτος μαύρος άντρας προσελήφθη ως διευθυντής σύνταξης στη Vogue

Μετά από μια μεγάλη πορεία στο χώρο της μόδας, ο Edward Enninful με καταγωγή από την Γκάνα αναλαμβάνει διευθυντής σύνταξης στη Βρετανική Vogue. 

Ο 45χρονος μόλις έγινε ο πρώτος μαύρος που καταλαμβάνει μια στρατηγική θέση στη Vogue, σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου. 

Αφήνει το αμερικανικό περιοδικό W, αντικαθιστά την Alexansdra Shulman και ξεκινά δυναμικά τη θητεία του στο θρυλικό έντυπο της μόδας. 

«Μεγάλωσα διαβάζοντας βρετανική Vogue-  Νιώθω τεράστια τιμή και ταπεινότητα να αναλάβω τον μανδύα της σύνταξης… Αντιλαμβάνομαι ότι πατάω στα παπούτσια μιας εξαιρετικά σεβαστής συντάκτριας της Alexandra Shulman, κάποια που αφήνει μια κληρονομιά 25 χρόνων επιτυχίας», είπε ο Edward στη vogue.co.uk.

Γεννήθηκε στην Γκάνα, μεγάλωσε στο Λονδίνο και στα 16 του ξεκίνησε καριέρα μοντέλου.

Γρήγορα όμως μεταπήδησε πίσω από τα φώτα της πασαρέλας και των φωτογραφήσεων και ασχολήθηκε με τις εκδόσεις κερδίζοντας σε ηλικία 18 ετών μια θέση ως συντάκτης μόδας στο περιοδικό.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος να πω στον πατέρα μου για τον διορισμό μου. Μετανάστευσε στην Αγγλία από την Γκάνα με τη μητέρα μου και έξι παιδιά». 

Μετά από δύο δεκαετίες στο i-D, ο Enninful εργάστηκε για την ιταλική Vogue, την αμερικανική Vogue και πιο πρόσφατα στο W. Naomi Campbell, Mario Testino και Kate Moss είναι στενοί του φίλοι ενώ όλοι οι μεγάλοι σχεδιαστές που έχουν συνεργαστεί μαζί του μίλησαν σήμερα με θερμά λόγια για τη  μεταγραφή του.   
 

«Ανυπομονώ να συνεχίσω να παράγω ένα εξαιρετικά όμορφο περιοδικό για τους αναγνώστες του». 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ