Με το σύνθημα “Get Your Hands Dirty” το Startup Weekend επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη

Το διάσημο τριήμερο επιχειρηματικότητας που καλεί δημιουργικούς ανθρώπους να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και σχηματίζοντας ομάδες να υλοποιήσουν ένα ελάχιστο δυνατό πρωτότυπο, επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη. 

Από το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Μαΐου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής 14, οι συμμετέχοντες μετακομίζουν στους χώρους του OK!Thess για να δουλέψουν πλάι σε έμπειρους επαγγελματίες και ανθρώπους της αγοράς.

To “Get Your Hands Dirty” είναι ανοιχτό σε άτομα ή ομάδες με ιδέες αλλά και σε όσους θέλουν να εμπλακούν στην δημιουργική διαδικασία προσφέροντας τις δεξιότητες τους. 

Ξεκινάει το απόγευμα της Παρασκευής με την παρουσίαση των ιδεών προς υλοποίηση, και συνεχίζει με ανοιχτή ψηφοφορία για την δημιουργία ομάδων. 

Οι νέες ομάδες που θα σχηματιστούν, δουλεύουν με στόχο την υλοποίηση ενός ελάχιστα βιώσιμου πρωτοτύπου, με την υποστήριξη ανθρώπων της αγοράς (Coaches). 

Το απόγευμα της Κυριακής, η κριτική επιτροπή, που αποτελείται από αναγνωρισμένους επαγγελματίες του χώρου, θα αξιολογήσει τη δουλειά του τριημέρου και θα ανακοινώσει τους νικητές.

Η συμμετοχή στην διοργάνωση δίνει την δυνατότητα επιχειρηματικής εκπαίδευσης και δικτύωσης, ενώ ανταμείβει με δώρα όπως εισιτήρια για το διεθνές φεστιβάλ ανάπτυξης εφαρμογών λογισμικού DEVit και εισαγωγή στην προ-θερμοκοιτίδα νέων επιχειρήσεων του Οικοσυστήματος Καινοτομίας Θεσσαλονίκης (OK!Thess). 

Στόχος της διοργάνωσης είναι η ενδυνάμωση των δημιουργικών ιδεών, η δημιουργία συνεργιών, η ανάπτυξη της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας και τελικά η ουσιαστική βοήθεια στην προσπάθεια των νέων επιχειρηματιών. 

Για τους ενδιαφερόμενους εκτός Θεσσαλονίκης υπάρχει λεωφορείο που αναχωρεί από την Αθήνα το πρωί της Παρασκευής και σταματάει σε διάφορες πόλεις με τελικό προορισμό το OK!Thess.

Όλοι οι συμμετέχοντες έχουν μια μοναδική ευκαιρία για διασύνδεση και ανάδραση με έμπειρους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, καθώς και για μεταξύ τους δικτύωση. H κρίση διαχρονικά δίνει τη δυνατότητα να έρθουν στο προσκήνιο νέες ιδέες που θα μπορούσαν να ταράξουν το στάσιμο τοπίο.

Μήπως ήρθε η ώρα να λερώσεις και εσύ τα χέρια σου?

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε:

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ