Εξτρεμιστές δολοφόνησαν το μοντέλο της Vogue με τα τυρκουάζ μάτια: "Δεν φορούσε μαντήλα" λένε οι γονείς της

Σοκ προκαλεί η είδηση του θανάτου του 21χρονου μοντέλου Ραούντα Αφίθ.

Η 21χρονη Ραούντα Αφίθ βρέθηκε νεκρή στο Μπαγκλαντές, με την οικογένειά της να εκτιμά πως ο θάνατός της οφείλεται σε εξτρεμιστές.

Η Ραούντα Αθίφ από τις Μαλδίβες, σπούδαζε Ιατρική στο Μπαγκλαντές και εργαζόταν παράλληλα ως μοντέλο

Η ίδια είχε κάνει το ντεμπούτο της στον χώρο του μόντελινγκ με ένα πορτρέτο του φωτογράφου Σότι που τιτλοφορούνταν «Το κορίτσι από τις Μαλδίβες με τα καταγάλανα μάτια». 

Η φωτογραφία αυτή με φόντο τον φωτεινό ουρανό και τα τιρκουάζ νερά μιας παραλίας στην θάλασσα των Λακκαβίδων, την οδήγησε και στην εμφάνισή της στο πρωτοσέλιδο της ινδικής Vogue, πλάι σε άλλα μοντέλα, στο τεύχος Οκτωβρίου 2016.


Την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, η 21χρονη βρέθηκε απαγχονισμένη στην εστία της. 

Το δωμάτιό της ήταν κλειδωμένο από το εσωτερικό και δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης. 

Οι αρχές τότε είχαν εκτιμήσει ότι η Ραούντα είχε αυτοκτονήσει, όμως εκκρεμούσε η ιατροδικαστική εξέταση. 

Φίλοι και συμφοιτητές της είχαν αντιδράσει με έκπληξη σε αυτό το σενάριο, καθώς η νεαρή δεν φαινόταν να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και «ήταν πάντοτε χαμογελαστή».

Ο πατέρας της άτυχης νεαρής, ο γιατρός Μοχάμεντ Αθίφ, υποστηρίζει ότι η κόρη του έπεσε θύμα εξτρεμιστών που την εκτέλεσαν επειδή δεν φορούσε μαντήλα. 

Ο ίδιος μάλιστα έγραψε στο Twitter ότι έχει αποδείξεις που επιβεβαιώνουν όσα πιστεύει. 

Μιλώντας στην εφημερίδα «The Sun», ο αδελφός της Ραούντα, ο Ραγιάν, λέει ότι η 21χρονη δολοφονήθηκε, με το έγκλημα να σκηνοθετείται έτσι ώστε να μοιάζει με αυτοκτονία.

«Έχουν υπάρξει πολλές δολοφονίες στο Μπαγκλαντές που σκηνοθετήθηκαν έτσι ώστε να μοιάζουν με αυτοκτονίες και εκτιμάται ότι πίσω από τις βιαιοπραγίες βρίσκονται ακραίοι ισλαμιστές», είπε.

Ο ίδιος πιστεύει ότι η Ραούντα στοχοποιήθηκε επειδή ήταν δημοφιλής στην Ασία. 

Ήταν μια δυναμική γυναίκα, αυτόνομη και μορφωμένη, ενώ τα ρούχα της είχαν πολλές φορές χαρακτηριστεί «προκλητικά» στην πόλη όπου ζούσε

Η ίδια αναγκαζόταν να φορά μαντήλα στον χώρο του Πανεπιστημίου, όμως στον ελεύθερό της χρόνο δεν κάλυπτε τα μαλλιά της, γεγονός που είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις ορισμένων «ακραίων» συμφοιτητών της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ