Μόνο Εirinika: Σε παράδεισο μετέτρεψε την Ιθάκη του ο Ελληνοαμερικανός μαικήνας Τζέιμς Αργυρόπουλος - 3 επαύλεις & 3 λόφοι όπου φύτεψε όλα τα ελληνικά δέντρα & βότανα! (φωτό)



Φτάνοντας στο λόφο του Αγϊου Ανδρέα - το εκκλησάκι πάνω στη θάλασσα - Αφήνοντας το Βαθύ, την μαγευτική πρωτεύουσα της Ιθάκης!



Ο Καλαματιανός Ελληνοαμερικανός Τζέιμς Αργυρόπουλος επισκέφθηκε την Ιθάκη, την ερωτεύθηκε κεραυνοβόλα και επέστρεψε για να αγοράσει όλο τον λόφο του Αγίου Ανδρέα



Ο πολύ επιτυχημένος Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας είδε στο νησί του Οδυσσέα την Ιθάκη του και αγκυροβόλησε εδώ μετά
από πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς και νόστου



Έκτισε δύο επαύλεις και φύτεψε με εκατοντάδες δένδρα όλων των ειδών: ελιές, πεύκα, κυπαρίσσια - Έβαλε κλήματα για το κρασί του, οπωροφόρα, έφτιαξε μποστάνια με λογιών λογιών ζαρζαβατικά απλώνοντας τον ελληνικό του παράδεισο σε τρείς λόφους που βλέπουν την Κεφαλονιά,το Μεγανήσι, τον Σκορπιό, την Λευκάδα!



Το σημαντικότερο είναι ότι ο πάμπλουτος επιχειρηματίας Τ. Αργυρόπουλος έκτισε τα σπίτια του με κτίστες αποκλειστικά Θιακούς ενώ κάθε χειμώνα που φυτεύει και γενικά συντηρεί το κτήμα του δίνει δουλειά μόνο σε κατοίκους της Ιθάκης που πίνουν νερό στο όνομα του, λέγοντας ότι φέρεται σαν πραγματικός άρχοντας όχι μόνο στο απλόχερο ξόδεμα αλλά και στους τρόπους!



Να μιά καλή ιδέα για ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών με προσέλκυση Ελλήνων του εξωτερικού





Δίπλα στο κτήμα του Αργυρόπουλου μία απο τις ωραιότερες παραλίες του Ιονίου, το Γιδάκι,
αφού τα γιδάκια κατεβαίνουν στις παραλίες και κάνουν... παρέα στους λουόμενους!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ