Made in Greece & Made in Crete: Τα καλλυντικά BioAroma: Τόσο φυσικά που τρώγονται

Η BioAroma είναι μια μονάδα γύρω από τον χώρο των βοτάνων, με δικές της βιολογικές καλλιέργειες, αποστακτήριο για την παραγωγή-απόσταξη αιθέριων ελαίων καθώς και με επισκέψιμο μουσείο και κήπο με βότανα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

Αυτές τις μέρες βρίσκομαι στην Κρήτη στο υπέροχο ξενοδοχείο Kapsaliana Village Hotel και η ρεσεψιονίστ με ενημέρωσε ότι παρέλαβαν μια σειρά φυτικών καλυντικών. Μου έδωσε μάλιστα να μυρίσω μια αντιγηραντική κρέμα, ένα roll on, μια μάσκα. 

Να μη τα πολυλογώ καταρχάς ξετρελάθηκα με τη μυρωδιά. Πραγματικά φυσική, πραγματικά υπέροχη. Μόλις έμαθα ότι πρόκειται μάλιστα για 100% φυσικά προϊόντα της Κρήτης, το ενδιαφέρον πήγε κατευθείαν στο google bioaroma.gr. 

Σας μεταφέρω λοιπόν, με βεβαιότητα, γιατί τα είδα, τα δοκίμασα και τα μύρισα, ότι πρόκειται για καταπληκτικά καλλυντικά.

Αυτό το σημέιωμα δεν έχει ίχνος διαφημιστικής προβολής αλλά το γράφω αυθόρμητα γιατί χαίρομαι όταν συναντώ Made in Greece προϊόντα τόσο υψηλής ποιότητας. Ιδού λοιπόν, μερικές πληροφορίες για το Bioaroma. 

 

Ειρήνη Νικολοπούλου

 

Η BioAroma προχώρησε μετά από μακροχρόνιες μελέτες των αρχαιολογικών στοιχείων των μινωικών αρωματοποιών αλλά και παλιών συνταγών των γιαγιάδων του νησιού μας, στην παρασκευή για πρώτη φορά 100% φυτικών χειροποίητων καλλυντικών με πρώτες ύλες από τον φυσικό πλούτο της Κρήτης όπως μελισσοκέρι, ελαιόλαδο, δίκταμο, αλάδανο κ.α

Η Bioaroma αξιοποιεί πανάρχαιες συνταγές για την παραγωγή των κρεμών και καλλυντικών της.

Οι Μινωίτες, από τους πρώτους παραγωγούς φυτικών καλλυντικών παγκοσμίως, παρασκεύαζαν φυτικά σκευάσματα και αρώματα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, οι οποίοι αποτελούσαν τον πρόγονο των σημερινών καλλυντικών εργαστηρίων.

Η Bioaroma εμπιστεύεται τους θησαυρούς της ελληνικής φύσης και ανατρέπει τους κανόνες της μοντέρνας κοσμετολογίας προχωρώντας στην παρασκευή καλλυντικών χωρίς νερό «Water free Products”.

Οι κοινές καλλυντικές κρέμες του εμπορίου περιέχουν 60-70% νερό με αποτέλεσμα για να συντηρηθούν να απαιτούνται ισχυρά χημικά συντηρητικά τα οποία συχνά είναι αλλεργιογόνα ή καρκινογόνα.

Αντίθετα τα προϊόντα αποτελούν συμπυκνωμένα ισχυρά προϊόντα τα οποία διαρκούν 4 φορές περισσότερο από τις κοινές κρέμες χωρίς κανένα χημικό συντηρητικό.

Επιπλέον λόγω της ελαιώδης βάσης τους πραγματοποιείται φυσική λίπανση της στοιβάδας του δέρματος διατηρώντας διαρκή ενυδάτωση χωρίς να μπλοκάρουν τους πόρους και χωρίς να βαραίνουν την επιδερμίδα.

Αυτά τα πλεονεκτήματα σε συνδυασμό με τις πολύ προσιτές τιμές κάνουν τα προϊόντα περιζήτητα σε όλον τον κόσμο.

Δημιουργός της Bioaroma είναι ο χημικός Μανούσος Πεδιαδίτης:

«Με ενδιαφέρει οι γυναίκες να μπορούν να γνωρίσουν τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από τα καλλυντικά που χρησιμοποιούν. Σπούδασα Χημικός στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης με εξειδίκευση στην παραγωγή φυσικών καλλυντικών.

Αριστερά Μανούσος Πεδιαδίτης- Δεξιά Δημήτρης Σταματάκης

Η ιδέα της σύστασης μιας μονάδας επεξεργασίας αρωματικών φυτών που θα τα μεταποιούσε και θα παρήγαγε καλλυντικά και θεραπευτικά προϊόντα, ήταν για μένα μια πρόκληση.

Στόχος μου είναι να προσφέρω καλλυντικά υψηλής ποιότητας, χωρίς την πρόσμειξη νερού ώστε να μην αραιώνονται τα συστατικά τους και οι γυναίκες να απολαμβάνουν γνήσια, συμπυκνωμένα προϊόντα με άμεσα εμφανή αποτελέσματα.

Το μυστικό κρύβεται στην απουσία του νερού από τις κρέμες. Το γεγονός αυτό αποκλείει την χρήση χημικών συντηρητικών και έτσι περήφανα σαν εταιρεία εισάγουμε στην αγορά προϊόντα 100% φυσικά.

Δεν είναι τυχαία η φράση που χρησιμοποιούμε:

«Καλλυντικά τόσο φυσικά... που τρώγονται». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ