Βίντεο - Ο Α. Τσίπρας στη νεολαία: Θα δώσουμε προοπτική και ελπίδα στους νέους και τις νέες

«Δίνουμε μάχη για να αποκαταστήσουμε τα εργασιακά δικαιώματα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από το βήμα του 1ου Συνεδρίου της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε τα σχέδια της κυβέρνησης για επιδότηση του πρώτου και του δεύτερου παιδιού για πρόγραμμα αξιοποίησης κτιρίων για νέους ανθρώπους και επιδότηση ενοικίου.

“Η αριστερά δεν ενδιαφέρεται να έχει μια κυβερνητική νεολαία, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε πως «η δική μας αριστερά δεν φοβήθηκε ποτέ τον ανοιχτό διάλογο και την κριτική».

«Δίνουμε μάχη για να αποκαταστήσουμε τα εργασιακά δικαιώματα» ανέφερε και τόνισε πως «ιδεοληψία είναι να νομίζεις ότι μπορείς να καταστρέψεις τις ζωές των νέων ανθρώπων και μετά να τους κουνάς το δάκτυλο να υποταχθούν».

Όσοι παραβιάζουν τα δικαιώματα των εργαζόμενων θα το πληρώνουν ακριβά, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. 

«Για πρώτη φορά διασφαλίσαμε υποτροφίες για διδάκτορες και μεταδιδάκτορες, αποφασίσαμε και καταφέραμε να διπλασιάσουμε τη χρηματοδότηση για την έρευνα, θεσπίσαμε την δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα ΜΜΕ και από το Σεπτέμβριο προσφέρουμε δωρεάν Internet στους πρωτοετείς φοιτητές» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως «το 2017 ενισχύουμε το μαζικό αθλητισμό».

Στόχος μας είναι το Λύκειο να ανακτήσει την αυτονομία του ανέφερε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως «όποιος έχει τη ικανότητα να σπουδάσει θα έχει και τη δυνατότητα να σπουδάσει». 

Αναφέρθηκε επίσης στα παιδιά των προσφύγων λέγοντας πως «εντάσσουμε τα προσφυγόπουλα στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».