Σήμερα μαγειρεύουμε χταποδάκι κρασάτο με μέλι - Μία καλοκαιρινή συνταγή για τους λάτρεις της θάλασσας από τον Ευτύχη Μπλέτσα!

Σε βραστό νερό ζεματίζουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια. Ψιλοκόβουμε ή χοντροκόβουμε, κατά προτίμηση, τα σκόρδα και τα κρεμμύδια.

Σε βραστό νερό ζεματίζουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια. Ψιλοκόβουμε ή χοντροκόβουμε, κατά προτίμηση, τα σκόρδα και τα κρεμμύδια.



Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε το χταπόδι, το τσιγαρίζουμε και μετά προσθέτουμε το πιπέρι και το μπαχάρι. Τα ρίχνουμε από την αρχή γιατί βοηθούν το χταπόδι να μαλακώσει. Σβήνουμε με το κονιάκ. Αφού εξατμιστεί ακολουθεί το κρασί και στην συνέχεια το ξύδι. Αφού το αφήνουμε να βράσει μία ώρα προσθέτουμε την ντομάτα, την ζάχαρη, τα καρότα, τα φύλλα δάφνης και τις λιαστές ντομάτες. Τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα 30 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε το μέλι και τις πιπεριές κομμένες σε φέτες. Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί λίγο, πριν σερβίρουμε.

YΛΙΚΑ

1 χταπόδι (1 ½ -2 κιλών)

3-4 καρότα

2 ντομάτες ψιλοκομμένες

½ φλ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

2 σκ. σκόρδο

Διάφορες πολύχρωμες πιπεριές

1 φλ. ελαιόλαδο

½ ποτ. κονιάκ

½ ποτ. γλυκό κρασί

½ φλ. ξύδι μπαλσάμικο

1 φύλλο δάφνης

5-6 κόκκους μπαχάρι


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ