Αγρίνιο: Πως το δικαστήριο αθώωσε τον 21χρονο που σκότωσε την μητέρα του επειδή του ζήτησε να κλείσει την τηλεόραση

Ο 17 χρονών τότε νεαρός είχε συγκλονίσει με το έγκλημά του την τοπική κοινωνία του Αγρινίου.

Ο 21χρονος που σκότωσε την μητέρα του, επειδή του έκανε παρατήρηση για την τηλεόραση, αφέθηκε ελεύθερος από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Αγρινίου, με το πόρισμα του ακαταλόγιστου.

Το δικαστήριο τον έκρινε αθώο για το συμβάν, ενώ έκρινε πως δεν είναι επικίνδυνος για την κοινωνίας, για αυτό δεν διέταξε τον εγκλεισμό του σε κάποιο ψυχιατρικό ίδρυμα.

Τον Μάιο του 2013 η υπόθεση του 21χρονου είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία του Αγίου Κωνσταντίνου στο Αγρίνιο.

Ο 17χρονος τότε κατηγορούμενος, που έδινε πανελλήνιες, έβλεπε τηλεόραση αργά το βράδυ.

Έπειτα από την παρατήρηση της μητέρας του να κλείσει την τηλεόραση, αρνήθηκε να την ακούσει, άρπαξε ένα μαχαίρι οικιακής χρήσης και της επιτέθηκε.

Οι αλλεπάλληλες μαχαιριές στο σώμα της μητέρας του οδήγησαν και στον θάνατό της,ενώ ο σύζυγος της άτυχης δασκάλας που κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο δεν πρόλαβε να την σώσει.

Σύμφωνα και με τους δύο πραγματογνώμονες, ο 17χρονος έπασχε από σοβαρή ψυχική ασθένεια ενώ κρίθηκε επιβεβλημένη η παρακολούθησή του σε ψυχιατρικό κατάστημα για τουλάχιστον έξι μήνες. 

Πλέον και μετά από την πρωτοφανή, για τα δικαστικά χρονικά απόφαση, ο 21χρονος θα μπορεί να συνεχίσει να ζει με τον πατέρα του, ο οποίος έχει αναλάβει την ευθύνη για την παρακολούθηση του γιου του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ