Τα ψάρια έχουν συναισθήματα και μάλιστα κάνουν φιλίες μέσα στον βυθό - Η έρευνα ανατροπή όσων ξέραμε

"Οι ανθρώποι που τρώνε ψάρι ή κρέας πρέπει να γνωρίζουν ότι προκαλούν τον θάνατο ενός ζώου που έχει συναισθήματα, εμπειρίες και ενδιαφέροντα".

Σύμφωνα με τη Βσιλική Εταιρεία της Πρόληψης της Βίας κατά των Ζώων, τα ψάρια είναι κοινωνικά ζώα όπως οι άνθρωποι και τα άλλα θηλαστικά

Έχουν δικές τους προσωπικότητες και δημιουργούν φιλίες. 
Οι ερευνητές ανακάλυψαν πώς όταν βρίσκονται σε μια ομάδα αποκτούν ένα είδος κοινωνικότητας που τους κάνει λιγότερο φοβισμένους όταν αντιμετωπίζουν κάποιον κίνδυνο.
Και το φαινόμενο αυτό σχετίζεται με ένα ξεχωριστό μοτίβο της ενεργοποιήσης του εγκαφάλου τους.

"Δεν είναι απλώς διακοσμητικά στοιχεία ή ένα παιχνίδι για τους ανθρώπους, αποτελούν φυσικά πρόσωπα και είναι ευαίσθητα", σημειώνει μια ερευνήτρις στην independent.
Υπάρχουν διάφοροι μύθοι για τα ψάρια, όπως για παράδειγμα ότι έχουν μνήμη πέντε δευτερολέπτων (σύμφωνα και με την γνωστή ταινία Nemo), δεν είναι προφανώς αυτό το θέμα.
Οι άνθρωποι πρέπει να κάτσουν και να σκεφτούν".


Μάλιστα, οι επιστήμονες ελπίζουν πως τα ψάρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως ένα μοντέλο για τη μελέτη των κοινωνικών επιπτώσεων στην ανθρώπινη υγεία, που να εξηγεί ότι η απομόνωση έχει σημαντική επίδραση και σχετίζεται με καταστάσεις όπως η κατάθλιψη.

Tags

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ